Активности

Штампа
ПДФ
06
нов

ОБАВЕШТЕЊЕ ЧЛАНОВИМА УБР ОД 1990. ГОДИНЕ ГРАДА ВАЉЕВА

Aутор текста Administrator.

ДАНА 08.11.2013. ГОДИНЕ У 12 ЧАСОВА У ВЕЛИКОЈ САЛИ ГРАДА ВАЉЕВА ОДРЖАЋЕ СЕ РЕДОВНА И ИЗБОРНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА БОРАЦА СА СЛЕДЕЋИМ ПРЕДЛОЖЕНИМ ДНЕВНИМ РЕДОМ:

РЕДОВНА СКУПШТИНА

1. ИВЕШТАЈ О РАДУ УБР У 2012.ГОДИНИ,РАД У 2013.ГОДИНИ И ПЛАН РАДА ЗА 2014. ГОДИНУ

2. ИВЕШТАЈ О МАТЕРИЈАЛНО-ФИНАНСИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ У 2012. ГОДИНИ

ИЗБОРНА СКУПШТИНА

1.КАДРОВСКА ПИТАЊА-ИЗБОР ОРГАНА УДРУЖЕЊА

ПОЗИВАМО ПЕДЕСЕТ ДЕЛЕГАТА СКУПШТИНЕ УБР ОД 1990.ГОДИНЕ ГРАДА ВАЉЕВА,СВЕ ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА И ПОЗВАНЕ ГОСТЕ КОЈИ ЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ РАДУ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊУ БОРАЦА РАТА ОД 1990. ГОДИНЕ ГРАДА ВАЉЕВА.

 

Председник Скупштине,
Јован Лукић

Председник,
Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
28
нов

Завршено идејно решење Спомен - књиге

Aутор текста Administrator.

УБР од 1990. године Града Ваљева добило је од Министарства рада и социјалне политике један у низу од пројеката и са тако добрим и одобреним пројектом, а то је израда Спомен - књиге палим борцима и умрлим ратним војним инвалидима у ратовима од 1990. године, успело је да заврши идејно решење исте Спомен - књиге, која улази у штампу.

УБР се захваљује Министарству рада и социјалне политике на указаном поверењу, а то је неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Спомен - књигу у електронском облику можете преузети са ОВОГ ЛИНКА. (400 mb)

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

Штампа
ПДФ
03
авг

Нови пројекти Убр од 1990.године Града Ваљева

Aутор текста Administrator.

Удружење бораца рата од 1990.године Града Ваљева добило је два нова пројекта од Министарства рада и социјалне политике. Први пројекат је пројекат ,,Др. Предраг Цанић'' или наш назив Традиције 1 у којем ћемо спровести пројектне активности из пројекта Повлен а то је израда Спомен књиге и Спомен диска у врхунској технологији, да им се име никада не заборави.

Други пројекат је пројекат ,,Др. Предраг Цанић-наставак'' у којем ћемо наставити са психо-социјалном рехабилитацијом бораца, ратних војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца у виду едукативних емисија, прегледа и бањске рехабилитације.

Позивамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева који су заинтересовани за наведене пројекте добијене од стране Министарства рада и социјалне политике да се јаве у Удружење бораца рата од 1990.године Града Ваљева.

Желим да истакнем да је први добијени пројекат завршен и да је постигао пун ефекат код поменуте категорије лица, а посебно има значаја што у овако тешким временима Удружење бораца рата од 1990.године Града Ваљева својим озбиљним радом успева да се наметне, добије и спроведе пројекте и средства за реализацију истих пројеката од стране Министарства рада и социјалне политике. Собзиром да се добијени пројекти реализују директно на поменутој категорији лица сада нико не може да каже да бригу о својим члановима не води Удружење бораца рата од 1990.године Града Ваљева а и само Министарство рада и социјалне политике.

Са овим појашњењем добијених пројеката на Вама члановима Удружења је обавеза да ли ћете ући у реализацију пројекта или не!

Штампа
ПДФ
07
авг

Отворена и освештана спомен соба у Ваљеву

Aутор текста Administrator.

Дана 07.08.2010.г ОТВОРЕНА ЈЕ И ОСВЕЋЕНА СПОМЕН СОБА У УДРУЖЕЊУ БОРАЦА РАТА ОД 1990.г У ВАЉЕВУ ЗА 71 ПАЛУ ЖРТВУ ЗА СВОЈУ ОТАЏБИНУ ОД СТРАНЕ ЕПИСКОПА ВАЉЕВСКОГ ГОСПОДИНА МИЛУТИНА.

НАША ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЈЕ БИЛА УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД КАДА ЈЕ НАРОДУ БИЛО НАЈТЕЖЕ ШТО ЈЕ И ОВАЈ ПУТ ДОКАЗАЛА.ПОСЕБНО СЕ ЗАХВАЉУЈЕМО ЕПИСКОПУ ВАЉЕВСКОМ ГОСПОДИНУ МИЛУТИНУ У ИМЕ ПОРОДИЦА ПАЛИХ БОРАЦА,РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА,БОРАЦА И У СВОЈЕ ЛИЧНО ИМЕ ЈЕР ЈЕ ДАО БЛАГОСЛОВ ЗА ИЗРАДУ И ОТВАРАЊЕ ИСТЕ СПОМЕН СОБЕ И УПРАВО ТО ЈЕ КРУНА НАШЕГ РАДА И ТИМ ЧИНОМ НАШИ ХЕРОЈИ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ЗАБОРАВЉЕНИ А ЊИХОВЕ ДУШЕ И ДЕЛА ЋЕ ВЕЧНО ЖИВЕТИ, ШТО ЈЕ РЕКАО ПРЕДСЕДНИК УБР од1990.г ВАЉЕВО Брадић Љубомир.

Захвалност и Министарству Рада и Социјалне Политике за поверени пројекат израде Спомен Собе у Удрузењу Бораца Рата од 1990.г Ваљево.

Отварању су присуствовали ППБ, РВИ, Борци, Градоначелник, Помоћник Градоначелника, Председник Скупштине и његов Заменик Града Ваљева, Директор Железнице Србије, Одборници Удружења Победа за Ваљево и Спса, Директор Ваљевског Здравственог Центра, представник Војске, Полиције, Председник Субнора и друге јавне личности из културног, спортског и јавног живота. СА ОВИМ ЧИНОМ СПОМЕН СОБА ЈЕ ЗВАНИЧНО ОТВОРЕНА.

Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.