Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
06
мар

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОЈЕКТУ ПРОЛОМ - ТРАДИЦИЈЕ 12 И РАДУ УБР

Aутор текста Administrator on 06 март 2017.

Обавештавамо све наше чланове и јавност да је Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева одобрен и поверен пројекат Пролом-Традиције 12 од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Опет смо добили средства која ће бити од великог утицаја на побољшање положаја и бригу о борцима, ратним војним инвалидима, породицама палих бораца и свим нашим члановима. Ради се о пројекту социјалне укључености, психо-социјалне рехабилитације и едукације преко канцеларије Удружења путем бесплатних лекарских прегледа, бесплатних једнодневних и вишедневних рехабилитационих екскурзија, бесплатно давање правних савета, бесплатне прегледе и лечење стоматолога-ови прегледи и лечење су посебно намењени за борце који немају оверене здравствене књижице и друге услуге предвиђене пројектом и остало предвиђено пројектом.

У задњих неколико година приметили смо да поједини борци имају стоматолошких проблема где су појединци који немају оверену здравствену књижицу и које је погодио терет економске кризе били приморани да сами себи ваде зубе што је недопустиво. Успећемо да у овом делу побољшамо положај управо таквих наших чланова који немају оверену здравствену књижицу и који су незапослени, а самим тим и социјално угрожени. Важно је почети овакав вид укључености у пројекат.

Полепили смо обавештења у једном делу Колубарског округа и настављамо да лепимо у другом делу како би се сви наши чланови и на овакав начин обавестили и позвали да се укључе у пројекат.

Пројекат Пролом-Традиције 12 који је добијен и поверен од стране Министарства за борачка питања има велики значај за борачку популацију и ми ћемо у самом пројекту рад распоредити на такав начин да како тако изједначимо права у једном делу свих категорија наших чланова, а то су борци, ратни војни инвалиди, породице палих бораца и сви остали чланови.

Заједно са добијеним и одобреним програмом Града Ваљева и добијеним и повереним пројектом од Министарства за борачка питања успећемо у добром делу да побољшамо положај наведених категорија лица, а што је циљ и програма и пројекта и да докажемо још једном да Министарство за борачка питања, Град Ваљево, а посебно Удружење бораца, жели да путем одобрених пројеката и програма мисли о својим члановима и помогне им тамо где је најпотребније, а како је предвиђено у истом програму/пројекат.

Много пута смо обавештавали наше чланове у вези ратних дневница и у вези пресуде за дискриминацију и још једном обавештавамо да то није пут наплате ратних дневница, да ће ту поједини адвокати ван Ваљева који се рекламирају качењем обавештења по дрвећима и бандерама наплатити себи своје трошкове, на жалост, који им по Закону припадају, а да борци не могу наплатити ратне дневнице по истој тужби за дискриминацију. Такође, невероватна су пуномоћја која нуди адвокат из Ивањице где тражи да све може да уради у име бораца па чак и да поднесе тужбу, повуче тужбу, преиначи тужбу, наплати и прими досуђене трошкове, призна или се одрекне тужбеног захтева и низ других осталих шест невероватних радњи. Са оваквим поступцима адвоката из других градова који се нуде, лепљењем и рекламирањем преко бандера ми ћемо исте пријавити Адвокатској комори због угледа и урушавања адвокатске професије, а што је адвокатима забрањено да се рекламирају на такав начин.

Адвокати из Ваљева то не раде и ми желимо да им се захвалимо и да су остали доследни своје професије! Шта ће имати борци од досуђене пресуде да су дискриминисани, неће имати ништа јер ми те пресуде већ имамо али ће имати адвокат из Крагујевца и Ивањице који ће наплатити судске трошкове у висини од око 164.000,00 динара и трошиће буџет Републике Србије који је вероватно намењен у сврху наплате ратних дневница и свих трошкова око истих, ако им ико од бораца да пуномоћје.

Невероватна ствар се десила када је дана 28.02.2017.године на паркингу код Југопетрола дошао НН адвокат из Крагујевца и нудио такве услуге као да ми немамо адвоката у Ваљеву, а напомињемо да тужба није потребна за сада. Не бирају се средства и начин само да се појединци ван Ваљева домогну до средстава од којих борци немају ништа већ ће они само наплатити своје трошкове, а на овакав начин претрпаћемо и судове и остале институције, а што није пут наплате ратних дневница.

Држава и удружења бораца су већ предузели неке кораке и колико смо обавештени кренуће се у разговор и договор око исплате и начина исплате ратних дневница.

Упозоравамо борце још једном да "не наседају" на празна обећања појединаца и у колико се постави погрешно тужбени захтев он ће бити одбијен и сваки такав борац је завршио са тражењем да ли је извршена дискриминација над истим.

Настављамо да негујемо традиције ослободилачких ратова Србије на наше погинуле другове и умрле ратне војне инвалиде и са добром сарадњом са Градом Ваљево и Министарством за борачка питања као и свим осталим институцијама и установама, а посебно са медијима и Српском Православном Црквом, Епархијом Ваљевском и Манастиром Враћевшница.

 

Објавио:

Председник,

Брадић Љубомир

 


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.