Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
06
мар

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОЈЕКТУ ПРОЛОМ - ТРАДИЦИЈЕ 12 И РАДУ УБР

Aутор текста Administrator.

Обавештавамо све наше чланове и јавност да је Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева одобрен и поверен пројекат Пролом-Традиције 12 од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Опет смо добили средства која ће бити од великог утицаја на побољшање положаја и бригу о борцима, ратним војним инвалидима, породицама палих бораца и свим нашим члановима. Ради се о пројекту социјалне укључености, психо-социјалне рехабилитације и едукације преко канцеларије Удружења путем бесплатних лекарских прегледа, бесплатних једнодневних и вишедневних рехабилитационих екскурзија, бесплатно давање правних савета, бесплатне прегледе и лечење стоматолога-ови прегледи и лечење су посебно намењени за борце који немају оверене здравствене књижице и друге услуге предвиђене пројектом и остало предвиђено пројектом.

У задњих неколико година приметили смо да поједини борци имају стоматолошких проблема где су појединци који немају оверену здравствену књижицу и које је погодио терет економске кризе били приморани да сами себи ваде зубе што је недопустиво. Успећемо да у овом делу побољшамо положај управо таквих наших чланова који немају оверену здравствену књижицу и који су незапослени, а самим тим и социјално угрожени. Важно је почети овакав вид укључености у пројекат.

Полепили смо обавештења у једном делу Колубарског округа и настављамо да лепимо у другом делу како би се сви наши чланови и на овакав начин обавестили и позвали да се укључе у пројекат.

Пројекат Пролом-Традиције 12 који је добијен и поверен од стране Министарства за борачка питања има велики значај за борачку популацију и ми ћемо у самом пројекту рад распоредити на такав начин да како тако изједначимо права у једном делу свих категорија наших чланова, а то су борци, ратни војни инвалиди, породице палих бораца и сви остали чланови.

Заједно са добијеним и одобреним програмом Града Ваљева и добијеним и повереним пројектом од Министарства за борачка питања успећемо у добром делу да побољшамо положај наведених категорија лица, а што је циљ и програма и пројекта и да докажемо још једном да Министарство за борачка питања, Град Ваљево, а посебно Удружење бораца, жели да путем одобрених пројеката и програма мисли о својим члановима и помогне им тамо где је најпотребније, а како је предвиђено у истом програму/пројекат.

Много пута смо обавештавали наше чланове у вези ратних дневница и у вези пресуде за дискриминацију и још једном обавештавамо да то није пут наплате ратних дневница, да ће ту поједини адвокати ван Ваљева који се рекламирају качењем обавештења по дрвећима и бандерама наплатити себи своје трошкове, на жалост, који им по Закону припадају, а да борци не могу наплатити ратне дневнице по истој тужби за дискриминацију. Такође, невероватна су пуномоћја која нуди адвокат из Ивањице где тражи да све може да уради у име бораца па чак и да поднесе тужбу, повуче тужбу, преиначи тужбу, наплати и прими досуђене трошкове, призна или се одрекне тужбеног захтева и низ других осталих шест невероватних радњи. Са оваквим поступцима адвоката из других градова који се нуде, лепљењем и рекламирањем преко бандера ми ћемо исте пријавити Адвокатској комори због угледа и урушавања адвокатске професије, а што је адвокатима забрањено да се рекламирају на такав начин.

Адвокати из Ваљева то не раде и ми желимо да им се захвалимо и да су остали доследни своје професије! Шта ће имати борци од досуђене пресуде да су дискриминисани, неће имати ништа јер ми те пресуде већ имамо али ће имати адвокат из Крагујевца и Ивањице који ће наплатити судске трошкове у висини од око 164.000,00 динара и трошиће буџет Републике Србије који је вероватно намењен у сврху наплате ратних дневница и свих трошкова око истих, ако им ико од бораца да пуномоћје.

Невероватна ствар се десила када је дана 28.02.2017.године на паркингу код Југопетрола дошао НН адвокат из Крагујевца и нудио такве услуге као да ми немамо адвоката у Ваљеву, а напомињемо да тужба није потребна за сада. Не бирају се средства и начин само да се појединци ван Ваљева домогну до средстава од којих борци немају ништа већ ће они само наплатити своје трошкове, а на овакав начин претрпаћемо и судове и остале институције, а што није пут наплате ратних дневница.

Држава и удружења бораца су већ предузели неке кораке и колико смо обавештени кренуће се у разговор и договор око исплате и начина исплате ратних дневница.

Упозоравамо борце још једном да "не наседају" на празна обећања појединаца и у колико се постави погрешно тужбени захтев он ће бити одбијен и сваки такав борац је завршио са тражењем да ли је извршена дискриминација над истим.

Настављамо да негујемо традиције ослободилачких ратова Србије на наше погинуле другове и умрле ратне војне инвалиде и са добром сарадњом са Градом Ваљево и Министарством за борачка питања као и свим осталим институцијама и установама, а посебно са медијима и Српском Православном Црквом, Епархијом Ваљевском и Манастиром Враћевшница.

 

Објавио:

Председник,

Брадић Љубомир

 

Штампа
ПДФ
12
феб

ПРОТЕСТ ИЛИ ШТРАЈК СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ ИИИ???......И МИТИНГ БОРАЦА СРБИЈЕ ЗА ЈЕДИНСТВО СРПСКОГ НАРОДА

Aутор текста Administrator.

На најчитанијем порталу Срба и Срба у расејању, Корени можете прочитати све о протесту синдиката полиције и шта тражи тај синдикат и како делује и о митингу јединства, Бораца Србије у Београду дана 11.02.2017. године и то на следећој Веб адреси:

 

Овде можете прочитати све горе наведено о протесту.

 

 

Објавио:

Администратор


Штампа
ПДФ
12
феб

ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА БРАДИЋ ЉУБОМИРА НА МИТИНГУ БОРАЦА У БЕОГРАДУ ДАНА 11.02.2017.ГОДИНЕ

Aутор текста Administrator.

Говор Брадић Љубомира председника удружења бораца рата од 1990.године града Ваљева на митингу јединства у Београду дана 11.02.2017.

Живела Србија, живела Србија на Косову, живели Срби, живели сви народи и народности који живе у Србији а поштују Устав Републике Србије.

Шиптари са Косова за вас имамо посебну поруку будите добри и поштујте и цените слободу и демократију коју уживате у држави Србији, некад може да буде касно!!!!!

Нама Српском народу никада не треба веће јединство него данас у очувању интереса Српског народа и осталих народа који живе у Републици Србији.

Цитираћу речи Светог Владике Николаја:
,,Ако путници знају, рецимо, колико је каменова у калдрми пута и колико је зрна песка под калдрмом иако знају имена свог дрвећа и свих травки што расту покрај пута – шта им помаже све то знање ако не знају где је пут почео и где ће завршити и одакле су пошли и куда иду“
Срби знају шта је њихова земља, где су границе наше државе, како ћемо завршити и којим ћемо путем поћи јер то нам говори наша историја и због тога што знамо шта хоћемо пале су многе велике империје кроз векове а ми смо из свих тих проклетих ратова изашли као победници зато и јесте порука овог скупа да никоме не сме да падне на памет да је јачи од државе Србије и Српског народа јер ми туђе нећемо а своје нећемо дати никада!!!!

Па је наша порука свима онима који мисле да растуре државу Србију и који мисле да прете Српском народу речи Светог Владике Николаја:
,,Дани пораза теже се заборављају него дани победе“
А порука Српском народу на Косову су такође речи Светог Владике Николаја:
Да постоје три главне врлине: ,,вера, нада и љубав, вера у Бога, нада у вечни живот, љубав према створитељу и створењима“
Ми вам поручујемо браћо и сестре Срби са Косова и сви остали који сте уз Српски народ верујте у Бога надајте се у вечни живот на Српском Косову а наша братска и сестринска љубав је љубав нас бораца и учесника свих ратова у Србији као и свих легално изабраних који воде државу Србију ми сви заједно смо свим срцем уз вас и вашу слободу и безбедност .

,,На крају ћу вам рећи пошто обично никад не читам али понело ме синоћ све ово и морао сам да саставим желим да вам кажем: ,,ми сви борци и учесници ратова од 1990.године и свих ратова увек смо били уз свој Српски народ и своју Српску државу и Србе у расејању и никада нисмо штрајковали политички иако нас је полиција тукла и премлаћивала док смо штрајковали за наше легалне захтеве које смо годинама тражили, ми то данас нећемо радити и спречавати њих у штрајку на било који начин, али сам чуо да има некакав митинг преко пута нас, они су наши саборци и нека остварују своја права на легалан начин и баш нас брига шта траже, али морамо и ми једном доћи на ред, мора једном доћи и борачка популација да наплати своје ратне дневнице , да овери здравствену књижицу, видите како смо ми стрпљиви и нећемо да правимо проблеме нашој држави Србији због тешке економске кризе , а све укупно тако нећемо да правимо проблеме нашем Српском народу.


Питам ову господу  у Србији када ће учесници рата моћи да добију право само на здравствену књижицу да могу да се лече, а ми не штрајкујемо као што поједини штрајкују и ,,уцењују" државу зато што им је дала држава да тако раде, како може штрајк појединих установа-полицијског и војног синдиката а које су од битног значаја, а посебно они који носе оружје које треба да бране ову државу и народ, а не да штрајкују на улици ово је брука и срамота за један народ и власт“???
Живела Србија, живео Српски народ у расејању, живео Српски народ у Србији И на Косову!

 

Објавио:

Администратор

Штампа
ПДФ
12
феб

КОНФЕРЕНЦИЈА У МЕДИЈА ЦЕНТРУ

Aутор текста Administrator.

На најчитанијем порталу Срба и Срба у расејању, Корени можете погледати конференцију за медије организовану поводом митинга јединства у Београду дана 10.02.2017. године и то на следећој Веб адреси:

 

Овде можете погледати цео видео запис са горе наведене конференције за медије.

 


Објавио.

Председник,

Брадић Љубомир


 


Штампа
ПДФ
12
феб

ОРДЕН ЧАСТИ ЗА РАД - ПРЕДСЕДНИКУ, БРАДИЋ ЉУБОМИРУ

Aутор текста Administrator.

На доле наведеној Веб адреси портала Вамедија можете прочитати текст o ордену части:


Овде можете погледати цео чланак.

 

 

Објавио:

Администратор

Штампа
ПДФ
24
јан

САОПШТЕЊЕ О РАДУ, ОСТВАРЕНИМ ПРАВИМА И РАТНИМ ДНЕВНИЦАМА

Aутор текста Administrator.

Република Србија
Медијима


Прво желим да Вам честитам свима нову 2017.годину и Божићне празнике и да Вам пожелим пуно среће, здравља и успеха у даљем раду и животу!
Важно је покренути неку тему у вези борачке популације, а примећујем да многи медији пишу о успесима и неоствареним правима исте те популације!
Ја не желим никога да нападам у овом тексту али приметио сам читајући у једном Београдском медију да наводно ни један ратни војни инвалид не сме да да изјаву јер се плаши да ће га неко казнити због тога!
Пошто ја смем овим путем је и дајем, а ратни војни инвалид сам 50% са примањима од 10.200,00 динара, борац и председник Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева, генерални секретар Савеза удружења бораца од 1990.-1999.Републике Србије који није наплатио штету за инвалидност коју је наша држава исплаћивала у вишемилионским износима и који никада није примао борачки додатак, а нити накнаду за незапосленост са бироа рада. Овим путем желим да покренем неке ствари у нашој држави Србији јер се плашим да је у многа борачка удружења дубоко ушла политика, а посебно не желим никога да браним већ да изнесем тачне чињенице.
Удружење бораца рата од 1990.године Града Ваљева од када је ново руководство дошло 2008.године на челу са мном као председником, нашим члановима Удружења ратним друговима, породицама палих бораца и ратним војним инвалидима, обезбедили смо многа права у Граду Ваљеву, а и нека дела ће ући у историју Српског народа и када Вам будем изнео неке чињенице свако има право да суди да ли су оне тачне.
Пишу и жале се на нивоу Србије да је лош однос грађана према ратним војним инвалидима али поставља се питање како ми можемо да утичемо на те поједине грађане да њихов однос буде бољи према нама? Жале се да има много папиролошке документације око добијања протеза за ратне војне инвалиде и то јесте тако, али Закон је такав на жалост и није се мењао јер ми тек сада имамо урађен нацрт Закона о борачко-инвалидској заштити који тек треба да уђе у скупштинску процедуру и овде ћу се зауставити на оне околности на које се жале појединци из борачке популације у другим градовима Републике Србије.
Истина је једна да су се од 1991.године множила многобројна борачка удружења и њих је сада преко 800 и могу да их отворе 3 физичка лица јер је такав Закон али се не помиње једна сурова истина да су та иста удружења бораца била финансирана од Министарства за борачка питања путем пројеката и репрезентативности и финансије су стизале у различитим врстама донације што из Србије што из иностранства, е сада треба поставити болно питање на наведене околности и то: "шта су та борачка удружења која су узимала и добијала огромна средства урадили до данас за борце, ратне војне инвалиде и породице палих бораца и зашто нема Закона о борачко-инвалидској заштити који ће препознати резервисту-борца-учесника рата и зашто су појединим борцима исплаћене ратне дневнице преко судова и државе, а појединима нису"?
Сада желим да у овом делу кажем шта је урађено у Граду Ваљеву од 2008.године, а урађено је две Спомен собе, Спомен обележје у центру града, златна Спомен књига, Спомен филмови, прегледано на стотине бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца бесплатно у најсавременијој поликлиници у Ваљеву, извршена помоћ на многе друге начине, а најбитнија ствар је да је Град Ваљево сваке године одвајао средства за субвенције по уредби коју сам лично ја и моји сарадници писали са садашњим градоначелником Града Ваљева др.Слободаном Гвозденовићем, који је у то време 2008.године био опозициони одборник, и бившим градоначелником Станком Терзићем. Средства која Град Ваљево издваја су од 10 до 13 милиона динара где се примају субвенције за комуналије (струја, грејање, вода и смеће), добијају се средства за куповину уџбеника деци до 4.разреда средње школе, плаћа се превоз на месечном нивоу за ратне војне инвалиде, прима се новчана честитка за 8.март за мајке палих бораца, сестре палих бораца и неколико супруга и мајки од којих су нечији супрузи и синови погинули херојски над Ваљевом или су их убили шиптари у сред Младеновца на одслужењу војног рока, примају се средства за стипендије деци ратних војних инвалида до 26.године живота, додељује се једнократна новчана помоћ пред Нову годину деци палих бораца и ратних војних инвалида и ратним војним инвалидима и породицама палих бораца, а све по уредби Града Ваљева.
Болесним борцима додељује се неколико пута новчана помоћ у случају тежих обољења, социјално угриженим борцима тј. њиховој деци пакетићи за Нову годину као и деци ратних војних инвалида, а борци преко Удружења бораца имају приоритет приликом бесплатних лекарских прегледа и једнодневних или вишедневних екскурзија где су средства обезбеђена преко пројекта Министарства за борачка питања и програма Града Ваљева. На исте те бесплатне лекарске прегледе сви чланови се упућују са посебним упутом Удружења бораца у најсавременију поликлинику у Ваљеву где им није потребна здравствена књижица само уз чланску карту Удружења и упутом удружења, а борца нема у Закону!!! Болесним борцима по предлогу лекара специјалисте додељује се новчана помоћ за куповину медикаментне терапије или новчана помоћ за бањско лечење уз одлуку удружења бораца и ово право је остварило негде око 200 бораца, али напомињем уз помоћ одобреног пројекта Министарства за борачка питања и одобреног програма Града Ваљева.
Град Ваљево даје три бање у новчаним средствима за три ратна војна инвалида, а одлуку о томе доноси Удружење бораца уз претходну препоруку лекара специјалисте и достављена лекарска уверења.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања сваке године има отворени конкурс за рехабилитацију и бањско лечење уз пун пансион у Врњачкој бањи и РХ центру у Ивањици у трајању од 15 дана, а свако може ући на сајт Министарства и уверити се да ли је то тачно, даје бесплатно школовање на 32 факултета и 36 виших школа струковних студија, признање борцима и ратним војним инвалидима позивањем по први пут на све државне манифестације, (....е управо је овде најбољи пример када смо уважени по први пут од државе на почетку позива на исте државне манифестације долазио је већи број представника удружења бораца и то је полако почело да јењава и да бива све мање представника нпр. у Народном позоришту на Дан обележавања победе над фашизмом 2016.године нас десетак представника је било присутно, а на премештању посмртних остатака Димитрија Туцовића у Алеју великана уз све државне и Црквене почасти присуствовало је нас пет и шта то значи нека суди свако...?) ".......тражимо па нећемо, а кукамо" ...!, Министарство за борачка питања је обезбедило део услуга Ауто-мото савеза Србије, обезбедило Ксено колица и сваке године једном или више пута имате конкурс за пројекте где је циљ социјална укљученост бораца, ратних војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца као и неговање традиција ослободилачких ратова Србије.


Посебно истичем, а ја сам то право користио као председник Удружења бораца само два пута, са својим члановима ратним војним инвалидом и чланом породице палог борца из Ваљева, да увек можете ићи на разговор код министра Александра Вулина и државног секретара Драгана Поповића и то је истина коју нико не може да изврће па свидела се она некоме или не, али је истинита, али пре тога уз писмени или усмени захтев за пријем на разговор!

НАПОМИЊЕМ ТО ВАЖИ ЗА СВЕ У СРБИЈИ КОЈИ НА ТА ПРАВА ИМАЈУ ПРАВО!

Тачно је да има много непоштовања од стране појединих институција па и појединих грађана али свако од нас преко својих удружења бораца треба да се бори за статус својих чланова и њихово поштовање у једном граду, а самим тим и у Србији.
Ја молим све грађане Србије и институције да својом пажњом и приступом и својим односом допринесу бољем положају напред поменутој категорији лица!
Сагласан сам са појединим да је тешко али ја Вам морам рећи једну сурову истину да борци, ратни војни инвалиди и породице палих бораца нису остварили многа права зато што сви ми који водимо удружења у Србији хоћемо да будемо главни, да сви будемо некакви председници на нивоу Србије и зато јесмо разједињени, а то је сурова истина нас ратника, нас бораца, нас ветерана и зато никада ништа нећемо можда боље постићи у нашим правима, и зато, и 1000 пута зато ја лично када сам схватио шта се ради на нивоу Србије окренуо сам се Граду Ваљеву и Колубарском округу, како се то каже сви ми "болујемо" од синдрома у Србији, ,,човека број 1" и међу борачком популацијом, а не запитамо се шта смо то способни да се изборимо и олакшамо живот ратним војним инвалидима, борцима и породицама палих бораца.
Такав смо ми народ и ја сам лично разочаран, јер таман изборимо неко право на нивоу Србије, а онда то право игноришемо и после јавно кукамо и поставља се логично питање да ли политика не гази крупним корацима у поједина борачка удружења на штету наших чланова, а што је недопустиво!??????
У овом тексту све што сам изнео је тачно, а посебно желим да кажем да горе наведена права поједине категорије борачке популације остварују без још усвојеног Закона о борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца, а који је урађен и чекамо да уђе у скупштинску процедуру у којем је главна реченица "да локална самоуправа мора да обезбеди субвенције" и да борци коначно добијају статус борца тако да све институције могу да то име препознају у нашој држави Србији, а самим тим и нека права која иду уз то име!
Али не вреди, ми и појединци кукају на нивоу Србије, нисмо ми сложни и увек нам је неко крив ко бар помера права унапред, а себе, нас и мене не сврставамо у кривце јер толике године после завршеног рата многи од нас су на челу борачких удружења, а неки су у задњих пар година али ипак се поставља питање шта смо ми то урадили све ове године и зашто ми кукамо,..... а не наши чланови?
Ја бих био остварен човек и ако много болестан, јер живим за све ово, када би несрећа која је задесила све учеснике рата, а посебно породице палих бораца и ратне војне инвалиде, ми који предводима сва удружења, око 800 удружења, сели и направили стратегију и договор али само у вези права бораца, ратних војних инвалида, цивилних инвалида рата, мирнодобских ратних војних инвалида и породица палих бораца, е тада би нам било боље свима и неби кукали у појединим градовима на нивоу Србије!
Тада би имали поштовање од свих грађана Републике Србије, а самим тим и институција државе Србије који нас поштују у добром делу, али ми то игноришемо нашим понашањем и тражимо друге кривце, ван себе, а ја понекад кажем: "да никада неће бити доста зато што је увек мало" али опет сви хоћемо да будемо председници на нивоу Србије, да будемо главни, да гостујемо у телевизијским емисијама, да се рукујемо и сликамо са политичарима..., а на другој страни да све критикујемо, да ништа не радимо, да се не изборимо ни за једно право али само да не критикујемо себе и обавезно да будемо председници удружења бораца!!!

 

ОБАВЕЗНО СА ПУНО ПАЖЊЕ ПРОЧИТАТИ, ПА ПОТОМ САМИ ПРОСУДИТЕ И ТО СЛЕДЕЋЕ:
Посебно ми је жао шта се дешава сада у Србији, наговарају се резервисти да туже Србију за дискриминацију и шта од тога имају борци, ништа, празан папир-пресуду на коме ће писати да су дискриминисани, а трошкове узимају адвокати, а можда и још неко,не знам?!
После првих добијених пресуда требало је тражити разговор са надлежнима у Влади Републике Србије и показати им једну пресуду за дискриминацију и направити договор шта даље, овако велики број тужби донеће огромна средства само адвокатима која им припадају по Закону, а борцима неће бити исплаћене ратне дневнице по истој тужби, а средства која би можда била исплаћена за ратне дневнице отићиће на судске трошкове, а о таксама за борце, који их добију, а које борци тужиоци морају да плате нећу и не могу ни да помислим и који пут више се ,,глобе" људи по Србији!??????
И стално се вртимо у круг и ја то стално причам, а одговорно Вам кажем да то није пут наплате ратних дневница које су једном делу резервиста исплаћене, а другом делу не о чему је говорио на најпоштенији начин, а ја поседујем снимак, наш ресорни министар господин Александар Вулин на седници Скупштине Републике Србије на којој се расправљало о буџету Републике Србије.
Надам се да ћемо макар мало усталасати јавност и наше редове па и по цену да мене критикују, ја сам рекао истину и никога немам намеру да браним и хвалим у овом тексту који сам написао, а ја лично никада нећу одустати од ратних дневница јер сви морамо бити исти по правима у Републици Србији!!!!


С поштовањем!

Председник,
Убр од 1990.године
Града Ваљева
ратни војни инвалид 50%
Брадић Љубомир


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.