Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
10
мар

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОГРАМУ ГРАДА ВАЉЕВА ДР ЗОРАН ПАНТИЋ

Aутор текста Administrator.

ПОЗИВАМО СВЕ НАШЕ ЧЛАНОВЕ ДА СЕ УКЉУЧЕ У ПРОГРАМ КОЈИ ЈЕ ОДОБРЕН ОД СТРАНЕ ГРАДА ВАЉЕВА ПОД НАЗИВОМ ДР ЗОРАН ПАНТИЋ А ТО ЈЕ ПРОГРАМ ПОБОЉШАЊА ПОЛОЖАЈА БОРАЦА, ВОЈНИХ ИНВАЛИДА, ЦИВИЛНИХ ИНВАЛИДА РАТА И ПОРОДИЦА ПАЛИХ БОРАЦА.

ПРОГРАМ ДР ЗОРАН ПАНТИЋ ПО ОДЛУЦИ ТЕЛА УДРУЖЕЊА БОРАЦА УРАДИО ЈЕ ПРЕДСЕДНИК, ОДГОВОРНО ЛИЦЕ И РУКОВОДИЛАЦ ПРОГРАМА БРАДИЋ ЉУБОМИР.

ПРОГРАМ ЈЕ ЗАСНОВАН НА ПСИХО-СОЦИЈАЛНОЈ РЕХАБИЛИТАЦИЈИ, НЕГОВАЊУ ТРАДИЦИЈА ОСЛОБОДИЛАЧКИХ РАТОВА СРБИЈЕ И ОПСТАНКУ РАДА КАНЦЕЛАРИЈЕ УДРУЖЕЊА КАО И СПОМЕН СОБЕ. САМ ПРОГРАМ СА СОБОМ НОСИ ПРЕГЛЕДЕ, РЕХАБИЛИТАЦИЈУ, ЕДУКАТИВНЕ ТВ ЕМИСИЈЕ, ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЗНАЧАЈНИХ ИСТОРИЈСКИХ ДАТУМА, СЕРИЈАЛНЕ ФИЛМОВЕ ИТД.

 

ОРГАНИЗАЦИЈА

ПЛАВШИЋ НАТАША

КРСМАНОВИЋ АЛЕКСАНДРА

 

ПРЕДСЕДНИК,

ОДГОВОРНО ЛИЦЕ И

РУКОВОДИЛАЦ ПРОГРАМА

ДР ЗОРАН ПАНТИЋ

БРАДИЋ ЉУБОМИР

Штампа
ПДФ
18
јан

ШТРАЈК ГЛАЂУ ОКОНЧАН КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ САВЕЗА УДРУЖЕЊА

Aутор текста Administrator.

ШТРАЈК ГЛАЂУ КОЈИ ЈЕ ТРАЈАО СЕДАМ ДАНА ОКОНЧАН.САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА ОД 1990-1999.ГОДИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ  ДАО ЈЕ САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА ДОЛЕ НАВЕДЕНИМ ЛИНКОВИМА ТВ.МАРШ ВАЉЕВО И ТВ.ВУЈИЋ ВАЉЕВО А ПОСЕБНО САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЕПАРХИЈЕ ВАЉЕВСКЕ.

http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php?id=vesti/2014/2014-01-16-001v


http://www.youtube.com/watch?v=t3pEj5P5sDg&list=UURMHVH7HxKC5dQZC9N4J3rA

http://www.vtv.rs/index.php/hronika/4065-cekaju-na-obecanje-1612014ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ ДОПРИНЕЛИ ДА СЕ УЂЕ У РЕШАВАЊЕ ВИШЕГОДИШЊИХ ПРОБЛЕМА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ,ПОСЕБНА ЗАХВАЛНОСТ ЕПАРХИЈИ ВАЉЕВСКОЈ И ЕПИСКОПУ ВАЉЕВСКОМ Г.МИЛУТИНУ,ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ ВАЉЕВО ГРАДОНАЧЕЛНИКУ Г.СТАНКУ ТЕРЗИЋУ,ПОМОЋНИКУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА Г.ДРАГОЉУБУ КРСТИЋУ,НА ХУМАНОЈ ПОМОЋИ ХИТНОЈ СЛУЖБИ ВАЉЕВО,СВИМ МЕДИЈИМА,СВИМА КОЈИ СУ ДОПРИНЕЛИ ДА СЕ УЂЕ У РЕШАВАЊЕ ЗАХТЕВА И ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ГОСПОДИНУ ИВИЦИ ДАЧИЋУ КОЈИ ЈЕ ПРИМИО НА РАЗГОВОР ШТРАЈКАЧЕ ГЛАЂУ ИЗ САВЕЗА УДРУЖЕЊА БОРАЦА ОД 1990-1999.ГОДИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ!

 

САОПШТЕЊЕ ДАО:

Администратор

 

 

 

 

 

Штампа
ПДФ
15
јан

САОПШТЕЊЕ СА САСТАНКА СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ГОСПОДИНОМ ИВИЦОМ ДАЧИЋЕМ

Aутор текста Administrator.

 

Саопштење за јавност

Дана 15.01.2014.године председник Владе Републике Србије господин Ивица Дачић испунио је своје дато обећање и одржао веома конструктиван састанак са борцима Савезног Удружења које штрајкује глађу већ пуних шест дана.

Председник Владе је тражио да му Генерални секретар Савеза Удружења бораца од 1990-1999.године изложи предате захтеве.Истом састанку у Влади Републике Србије у Немањиној бр.11 присуствовао је шеф канцеларије за сарадњу са медијима,шеф кабинета председника Владе Републике Србије и државни секретар Министарства рада,запошљавања и социјалне политике господин Негован Станковић.Генерални секретар Савеза Удружења по одлуци Савезног Удружења бораца је замолио председника Владе да се расправља тачка по тачка предатог захтева са чиме се сложио председник Владе Републике Србије.

Веома брзо дошло се до решења и то да се закон о борачко инвалидској заштити донесе у 2014.години,да се по објављеној пресуди Међународног суда приступи договору о динамици и моделу решавања овог проблема са заједничким тимом Владе Републике Србије и представника Удружења.Влада Републике Србије се обавезала да ће дати препоруку локалним самоуправама да обезбеде нормално функционисање Удружења бораца,да локалне самоуправе пронађу решења за запошљавање деце палих бораца,ратних војних инвалида и социјално угрожених и тешко оболелих бораца и препоруку да локалне самоуправе приликом доношења социјалних програма у предузећима воде рачуна о горе наведеној категорији лица који су запослени.

Дужни смо да дамо следеће појашњење здравствене легитимације ће бити обухваћене изменама и допунама закона о борачко инвалидској заштити као и статус борца.Што се тиче пресуде Међународног суда иста ће бити објављена до 18.02.2014.године али постоји околност да постоји усвојена Уставна жалба па је дошло до сагласности да се сачека пресуда Међународног суда који управо испитује околност да ли је усвојена Уставна жалба делотворан правни лек на основу којег борци који нису наплатили ратне дневнице исте могу да наплате.

Председник Владе Републике Србије господин Ивица Дачић без имало уношења политике пристпио је овој проблематици веома озбиљно и исту материју темељно познаје и јасно је назначио да проблем борачке популације који се дужи низ година провлачи наша држава мора да реши.Да су сви захтеви минимални и веома реални и утемељени и да ће се он као председник Владе посебно заложити у решавању истих захтева.У току разговора посебно појашњење у вези ратних дневница дао је председник Савеза Душан Николић из Лесковца и председник извршног одбора Савеза Родољуб Вуковић из Ниша,чланови извршног одбора Миодраг Богдановић из Ивањице и Звонимир Стојановић из Лесковца.У вези такси које добијају борци председнику Владе појаснио је делегат Скупштине Савеза Владо Вучковић из Гаџиног Хана.Председник Владе Републике Србије господин Ивица Дачић посебно се интересовао за здравље свих који су штрајковали глађу,за однос руководства града Ваљева према штрајкачима и тражио појашњење од члана извршног одбора Небојше Миленковића из Власотинца зашто је морало да дође до тако тешке одлуке да себи одсече прст,а што је Миленковић појаснио исто као и у изјави свим медијима.По извршеном договору чланови Савезног Удружења од кабинета председника Владе Републике Србије добили су саопштење на меморандуму Владе Републике Србије и то је био заједнички став председника Владе Републике Србије и представника Савеза Удружења бораца.Истом састанку и раду око разјашњења истих захтева учествовали су,председник Скупштине Савеза Велимир Милошевић из Крушевца,члан скупштине Савеза Бранислав Симић из Крушевца.

Превоз за борце који су учествовали на данашњем састанку обезбедио је град Ваљево а Дом здравља доктора и медицинског техничара који су неколико пута до Београда и назад морали да указују помоћ измореним штрајкачима-борцима глађу.Уз ово саопштење дајемо Вам саопштење Владе Републике Србије о постигнутим договорима.

Штрајк глађу је прекинут.

 

ИСТО САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МОЖЕТЕ ВИДЕТИ НА ДОЛЕ НАВЕДЕНОМ ЛИНКУ:

 

http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=203288

 

САОПШТЕЊЕ ДАО:

 

Администратор

 

Штампа
ПДФ
14
јан

ОБИЛАЗАК БОРАЦА ШТРАЈКАЧА У ВАЉЕВУ

Aутор текста Administrator.

ШЕСТИ ДАН ШТРАЈКА ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ЛОШЕ СВИХ ШТРАЈКАЧА,ДОКАЗ ЛЕКАРСКА УВЕРЕЊА И ПРЕГЛЕДИ ХИТНЕ СЛУЖБЕ ВАЉЕВО,НАЧЕЛНИЦЕ ДР.ДИКОСАВЕ ВУЈЕТИЋ И ДР.ЗАВЕНА ДЕР ХАЗАРЈАНА.ПОХВАЛА И ОЦЕНА ДЕСЕТ ЗА ХУМАНИ ПРИСТУП ДОМА ЗДРАВЉА ВАЉЕВО ОД БОРАЦА КОЈИ ШТРАЈКУЈУ! ЗА УКАЗАНУ ПОМОЋ У СВИМ ДАНИМА ШТРАЈКА ГЛАЂУ ЗА СВЕ БОРЦЕ СРБИЈЕ.

ДАНАС ЈЕ ШТРАЈКАЧЕ ПОСЕТИО ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА РАДА,ЗАПОШЉАВАЊА И СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ ГОСПОДИН НЕГОВАН СТАНКОВИЋ.ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР СЕ ИНТЕРЕСОВАО ЗА ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ СВИХ ШТРАЈКАЧА И СВАКОГА ПОНАОСОБ ЈЕ ПИТАО КАКО СЕ ОСЕЋА,РАЗГОВАРАО ЈЕ О РАЗЛОЗИМА ШТРАЈКА КОЈЕ МУ ЈЕ ПОЈАСНИО ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР САВЕЗА БРАДИЋ ЉУБОМИР КОЈИ СЕ У ИМЕ СВИХ БОРАЦА И САВЕЗА ЗАХВАЛИО НА ПОСЕТИ!

СВЕ ТО СЕ ОДВИЈАЛО ПОД БУДНИМ ОКОМ НОВИНАРА КОЈИ НИСУ СМЕТАЛИ ДРЖАВНОМ СЕКРЕТАРУ А НИ ШТРАЈКАЧИМА!


ШТРАЈКАЧИ-БОРЦИ СУ ЗАХТЕВАЛИ ДА СЕ РАЗГОВОР ОБАВИ ЗВАНИЧНО У ГРАДУ ВАЉЕВУ А ДА БУДУ ПРИСУТНИ ГРАДОНАЧЕЛНИК ГРАДА ВАЉЕВА И ПОМОЋНИК ДРАГОЉУБ КРСТИЋ.ОБАВЕШТЕН ЈЕ И ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ Г.МИЛУТИН АЛИ ВЛАДИКА МИЛУТИН ЈЕ ЗАМОЛИО АКО НИЈЕ НЕОПХОДНО ЗБОГ ПРЕХЛАДЕ ДА НЕ ПРИСУСТВУЈЕ ИСТОМ САСТАНКУ ШТО СУ БОРЦИ-ШТРАЈКАЧИ ПРИХВАТИЛИ ЈЕР ЈЕ БИТНИЈЕ ЗДРАВЉЕ ЕПИСКОПА ВАЉЕВСКОГ МИЛУТИНА ОД ДАНАШЊЕГ САСТАНКА.


СВЕ СА САСТАНКА НА КОЈИ СУ ШТРАЈКАЧИ ОТИШЛИ УЗ ПОМОЋ БОРАЦА ВАЉЕВА МОЖЕТЕ ВИДЕТ НА ДОЛЕ НАВЕДЕНОМ ЛИНКУ.

 

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81/1495278/%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%9A%D0%B5+%D1%98%D0%B5+%D1%83+%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%83.html

http://www.vamedia.info/index.php?option=com_content&task=view&id=4167&Itemid=59

 

НА САМОМ САСТАНКУ ПОЗЛИЛО ЈЕ ШТРАЈКАЧУ БОРЦУ ВЕЛИМИРУ МИЛОШЕВИЋУ,ОДМАХ ЈЕ РЕАГОВАЛА ХИТНА ПОМОЋ И УСТАНОВЉЕНО ЈЕ ДА ИСТИ ИМА ПРИТИСАК 150/120 А ШЕЋЕР 9 И ПРЕДЛАГАЛИ СУ ДА ОДМАХ МОРА У БОЛНИЦУ ШТО ЈЕ МИЛОШЕВИЋ ОДБИО!

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР Г. НЕГОВАН СТАНКОВИЋ ЈЕ ПРЕНЕО ПОЗИВ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ГОСПОДИНА ИВИЦЕ ДАЧИЋА ЗА САСТАНАК У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА 15.01.2014.ГОДИНЕ СА ПОЧЕТКОМ У 18 ЧАСОВА И 30 МИНУТА.

ГРАД ВАЉЕВО ЈЕ ОБЕЗБЕДИО ПРЕВОЗ СВИХ БОРАЦА ШТРАЈКАЧА А ДОМ ЗДРАВЉА ДОКТОРА И МЕДИЦИНСКОГ ТЕХНИЧАРА ЗА ИСТО ПУТОВАЊЕ НА САСТАНАК У БЕОГРАДУ!

ИСТАКНУТО ЈЕ ДА СВИ ОНИ КОЈИ СЕ НЕОСЕЋАЈУ ДОБРО ДА ОСТАНУ У ВАЉЕВУ АЛИ СУ ТО БОРЦИ КОЈИ ШТРАЈКУЈУ ГЛАЂУ ОДБИЛИ И ДОНЕЛИ ОДЛУКУ ДА СВИ ИДУ НА САСТАНАК!

 

ТУЖНО ГОСПОДИН АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ КОЈИ ЈЕ ОБЕЋАО ДА ЋЕ ДОЋИ У 17 ЧАСОВА НИЈЕ ДОШАО И КОМЕНТАР ЈЕ СУВИШАН ЗАТО БОРЦИ СРБИЈЕ СВЕ ДОБРО ПАМТИТЕ!!!!!!!!!!!!САДА ОПЕТ ИМАМО ПРОБЛЕМ ЗБОГ ОБЕЋАНОГ ДОЛАСКА Г. ВУЧИЋА КОЈИ НИЈЕ ДОШАО БОРЦА МИЛЕНКОВИЋ НЕБОЈШУ МОРАЈУ ДА ЧУВАЈУ ШТРАЈКАЧИ КАКО НЕБИ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ ДА ЋЕ СВАКИ ДАН СЕЋИ ПО ЈЕДАН ПРСТ РУКЕ АКО НЕДОЂУ Г ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ КОЈИ И ДАЉЕ МУДРО ЋУТИ И Г.АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ КОЈИ НИЈЕ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????!!!!!!!!!!??

 

САОПШТЕЊЕ ДАО:

Администратор

Штампа
ПДФ
13
јан

ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ Г. МИЛУТИН У ПОНОВНОЈ ПОСЕТИ БОРЦИМА КОЈИ ШТРАЈКУЈУ ГЛАЂУ

Aутор текста Administrator.

ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ Г.МИЛУТИН САСТАО СЕ ДАНАС СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ГРАДА ВАЉЕВА СТАНКОМ ТЕРЗИЋЕМ И ПОМОЋНИКОМ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДРАГОЉУБОМ КРСТИЋЕМ КАКО БИ УПУТИЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ АПЕЛ ДРЖАВНИМ ЗВАНИЧНИЦИМА ПОВОДОМ ШТРАЈКА РУКОВОДСТВА САВЕЗНОГ УДРУЖЕЊА БОРАЦА ОД 1990-1999.ГОДИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КОЈЕ СЕ ОДВИЈА У УДРУЖЕЊУ БОРАЦА РАТА ОД 1990.ГОДИНЕ ГРАДА ВАЉЕВА ЗА ДУГОГОДИШЊА УСКРАЋЕНА ПРАВА СВИХ БОРАЦА СРБИЈЕ.

АПЕЛ ЈЕ ПОТПИСАН И УПУЋЕН ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Г.ТОМИСЛАВУ НИКОЛИЋУ,ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ Г.ИВИЦИ ДАЧИЋУ И ПРВОМ ПОТПРЕДСЕДНИКУ Г.АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ СА ИСТАКНУТИМ ЗАХТЕВИМА ШТРАЈКАЧА-ГРАЂАНА-БОРАЦА-ПРАВОСЛАВНИХ ВЕРНИКА.

ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ Г.МИЛУТИН ЈЕ ПОНОВО ОБИШАО ШТРАЈКАЧЕ КОЈИ СУ ИЗРАЗИЛИ ВЕЛИКУ ЗАХВАЛНОСТ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ ВЛАДИЦИ МИЛУТИНУ.БОРАЦ НЕБОЈША МИЛЕНКОВИЋ ЈЕ ПРЕНЕО ЕПИСКОПУ Г. МИЛУТИНУ ,,ДА ЈЕ МОРАО ДА ПОВРЕДИ СЕБЕ АЛИ ДА ЈЕ ПОСЛЕ ТОГ ЧИНА ОДМАХ РЕКАО ОДСЕКАО САМ ПРСТ САМ СЕБИ АЛИ СЕБИ НЕМОГУ ОПРОСТИТИ ШТО САМ ТО УРАДИО ЗБОГ ЧИНА ШТО СТЕ ПОСЕТИЛИ НАС БОРЦЕ И МОЛИМ ВАС ЗА НАЈИСКРЕНИЈИ ОПРОШТАЈ,ТО САМ УРАДИО ЗБОГ НАШЕ БОРАЧКЕ МУКЕ,ПАТЊЕ И НЕБРИГЕ  ДРЖАВЕ ПРЕМА НАМА А ПОСЕБНО  ЗБОГ СВИХ БОРАЦА СРБИЈЕ".

БРАДИЋ ЉУБОМИР СЕ ЗАХВАЛИО ЕПИСКОПУ ВАЉЕВСКОМ Г. МИЛУТИНУ НА ВЕЛИКОЈ ОЧИНСКОЈ БРИЗИ И ПОМОЋИ У РАЗРЕШЕЊУ ВИШЕГОДИШЊИХ ПРОБЛЕМА И ПРЕНЕО ЖЕЉУ ДА РУКОВОДСТВО САВЕЗА УДРУЖЕЊА ИМА ЖЕЉУ ДА УКОЛИКО ДОЂЕ ДО РАЗГОВОРА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ВЛАСТИ ПОВОДОМ ИСТАКНУТИХ ПРОБЛЕМА ДА ВЛАДИКА МИЛУТИН ПРИСУСТВУЈЕ ИСТОМ РАЗГОВОРУ ЈЕР У ЊЕГОВУ СВЕТОСТ ШТРАЈКАЧИ-БОРЦИ ИМАЈУ НЕИЗМЕРНО ПОВЕРЕЊЕ И СИГУРНОСТ.

ВЛАДИКА МИЛУТИН ЈЕ ИСКАЗАНУ ЖЕЉУ БОРАЦА ШТРАЈКАЧА ПРИХВАТИО!

У ИМЕ СВИХ БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ХВАЛА СВЕТОСТИ ЕПИСКОПУ ВАЉЕВСКОМ ГОСПОДИНУ МИЛУТИНУ, А НАША ЈЕ ПОРУКА ДА ТО НАРОД СРБИЈЕ МОРА ДА ПАМТИ,ЦЕНИ И ПОШТУЈЕ И ЗАТО БОРЦИ СРБИЈЕ ПОШТУЈТЕ СВОЈУ СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ ТО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ВЕКОВНИ ДОКАЗ ДА ЈЕ ЦРКВА БИЛА,БИЋЕ И ОСТАЋЕ УЗ СВОЈ ПРАВОСЛАВНИ НАРОД!

НА СЛЕДЕЋЕМ ДОЛЕ НАВЕДЕНОМ ЛИНКУ МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ДЕТАЉЕ СА САСТАНКА ЕПИСКОПА ВАЉЕВСКОГ Г. МИЛУТИНА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ГРАДА ВАЉЕВА И ШТРАЈКАЧА-БОРАЦА!

 

http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php?id=vesti/2014/2014-01-13-001v

 


ПЕТИ ДАН ШТРАЈКА ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ПОКАЗУЈЕ ДА ШТРАЈКАЧИ БОРЦИ НИШТА НЕЈЕДУ,А ПРИДРУЖИО СЕ ШТРАЈКУ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК САВЕЗА ДУШАН НИКОЛИЋ ИЗ ЛЕСКОВЦА,ПРЕДСЕДНИК ИО РОДОЉУБ ВУКОВИЋ ИЗ НИША И ДЕЛЕГАТ СКУПШТИНЕ САВЕЗА ВЛАДО ВУЧКОВИЋ ИЗ ГАЏИНОГ ХАНА!

ШТРАЈК ГЛАЂУ СЕ НАСТАВЉА ДО КРАЈА ЗА СВЕ БОРЦЕ СРБИЈЕ И ЊИХОВА ВИШЕГОДИШЊА УСКРАЋЕНА ПРАВА!

 

САОПШТЕЊЕ ДАО:

Администратор

 

 

Штампа
ПДФ
12
јан

БОРАЦ ШТРАЈКАЧ ГЛАЂУ, ОДСЕКАО ПРСТ

Aутор текста Administrator.

ЧЕТВРТИ И НАЈГОРИ ДАН ШТРАЈКА ГЛАЂУ БОРАЦА У ВАЉЕВУ!!!!!!

ТЕКСТ ПОТРЕСАН И СЛЕДИ ПОТРЕСНА СЛИКА НА ДОЛЕ НАВЕДЕНОМ ЛИНКУ!!!

http://www.alo.rs/resources/img/12-01-2014/intext_big/953414-05borac-nebojsa-milenkovic-osakacen02-foto-predrag-vujanac.jpg

 

 

ДАНАС ЈЕ НАЈГОРИ ДАН ЗА НАС БОРЦЕ СРБИЈЕ НЕВЕРОВАТАН ЧИН И ПОЖРТВОВАЊЕ И ОДАНОСТ СВИМ БОРЦИМА СРБИЈЕ,ШТРАЈКАЧ ВЕЛИКИ ЧОВЕК И БОРАЦ ИЗ ВЛАСОТИНЦА НЕБОЈША МИЛЕНКОВИЋ СЕ САМОСТАЛНО ОДЛУЧИО ДА СЕБИ ОДСЕЧЕ МАЛИ ПРСТ ЛЕВЕ РУКЕ У ЗНАК ПРОТЕСТА ШТО НИКО ОД ПОЛИТИЧАРА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ШТРАЈКАЧЕ НЕВИДИ.НЕЧУЈЕ И НЕЋЕ ДА ПРИМИ НА РАЗГОВОР.

БОРАЦ НЕБОЈША МИЛЕНКОВИЋ СЕ ОДЛУЧИО НА ТАКАВ ГЕСТ ОДСЕЦАЊА ПРСТА ДА НИКО ОД ШТРАЈКАЧА БОРАЦА НИЈЕ ЗНАО,ПОСПАНИ ИЗМОРЕНИ И ГЛАДНИ   ШТРАЈКАЧИ БОРЦИ НИСУ ПРИМЕТИЛИ КАДА СЕ НЕБОЈША ИСКРАО ИЗ ПРОСТОРИЈА УДРУЖЕЊА БОРАЦА ПРОШАО ИЗА ЗГРАДЕ И СЕКИРИЦОМ ОДСЕКАО СЕБИ ПРСТ.ПРЕ ТОГА УШАО ЈЕ У РАДНУ КАНЦЕЛАРИЈУ СПОМЕН СОБЕ ДА БИ ПРОВЕРИО ГДЕ ЈЕ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР БРАДИЋ ЉУБОМИР ВИДЕВШИ ДА БРАДИЋ СЛАЖЕ МЕДИЦИНСКУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ НА СТОЛУ ВРАТИО СЕ КА ИЗЛАЗУ ГДЕ ШТРАЈКАЧИ ЛЕЖЕ-СПОМЕН СОБА И НАПРАВИО ТРИ ОКРЕТА ОД ПАР КОРАКА ДА СЕ УВЕРИ ДА ГА НИКО НЕЋЕ ВИДЕТИ КАДА ИЗАЂЕ НАПОЉЕ.ДЕСИЛО СЕ ДА ЈЕ НЕБОЈША ИЗАШАО ДА ГА НИКО НЕ ПРИМЕТИ И ТРИ ПУТА УДАРАО ОД РУКУ КАКО БИ ПРЕСЕКАО ПРСТ.КАКО НЕБОЈША КАЖЕ ,,УДАРИО САМ ПРВИ ПУТ И МАЛО РАСЕКАО МАЛИ ПРСТ ПОНОВО САМ УДАРИО И ОПЕТ НАПРАВИО ПОСЕКОТИНУ" ТЕК ТАДА ИЗНЕРВИРАН ЗАМАХНУО ЈЕ И СРЕЋА У НЕСРЕЋИ ДА САМО ЗАКАЧИ МАЛИ ПРСТ ЈЕР ЈЕ МОГЛА ДА БУДЕ ИСЕЧЕНА ЦЕЛА ШАКА.

НЕБОЈША ЈЕ ТАДА УШАО ГДЕ СУ ШТРАЈКАЧИ И РЕКАО ОБАВИО САМ ПОСАО КОЈИ САМ ЗАМИСЛИО ЗА НАШУ БОРБУ ,ПРАВДУ,ПОРОДИЦЕ,ИНВАЛИДЕ И БОРЦЕ САДА МИ ЗОВИТЕ БРАДИЋА.ШТРАЈКАЧИ ГЛАЂУ СУ ПОЗВАЛИ БРАДИЋА КОЈИ ЈЕ ИСТРЧАО ИЗ КАНЦЕЛАРИЈЕ У СПОМЕН СОБУ И ВИДЕВШИ ШТА ЈЕ УРАДИО НЕБОЈША МИЛЕНКОВИЋ, БРАДИЋ ЈЕ ОДМАХ УКАЗАО ПОМОЋ КОЈУ ЈЕ ДОЗВОЛИО НЕБОЈША И ПОЗВАО ХИТНУ ПОМОЋ.

ВЕЛИКИ СРБИН НЕША ТРАЖИО ЈЕ ДА ДОЂУ СВЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ И МЕДИЈИ ДА ВИДИ СРБИЈА ШТА ЈЕ УРАДИО ЗА СВОЈЕ БОРЦЕ,ЗА СВОЈЕ ВЛАСОТИНЦЕ И СВЕ КОЈИ ШТРАЈКУЈУ ГЛАЂУ.КАКО ЈЕ РЕКАО,,ДОСТА МИ ЈЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ РТС И ПОЛИТИЧАРА МИ ОВДЕ ЛЕЖИМО ГЛАДУЈЕМО А БОРЦИ НАМ УМИРУ СВАКИ ДАН НЕМОГУ ДА СЕ ЛЕЧЕ,ДЕЦА ПАЛИХ БОРАЦА И РАТНИХ ИНВАЛИДА НЕМАЈУ ПОСЛА ЈА САМ САМ ДОНЕО ТУ ОДЛУКУ ДА ВИ НЕЗНАТЕ ЈОШ КАДА САМ ПОШАО НА ШТРАЈК И ДА НАС ЈЕ НЕКО ПОЗВАО НА РАЗГОВОР ОВО СЕ НЕБИ ДЕСИЛО,СЕЋИ ЋУ ОД ДАНАС СВАКИ ДАН ПО ЈЕДАН ПРСТ ДОСТА МИ ЈЕ ОВАКВО  БЕДНОГ ЖИВОТА ПУНОГ НЕПОШТОВАЊА ПРЕМА СВИМ БОРЦИМА СРБИЈЕ".

,,РТС НЕЋЕ НИШТА ДА ПРИКАЖЕ О НАМА БОРЦИМА,НАШИМ ПРОБЛЕМИМА И МИ ОВДЕ ШТРАЈКУЈЕМО А НИКО НАС НЕВИДИ СВИ ЋУТЕ И ЗАТО ЋУ СЕЋИ ПРСТЕ СВАКИ ДАН МОЈИ СУ И МОЈИХ БОРАЦА,МОГ НАРОДА АЛИ НЕ ПОЛИТИЧАРА".

ПОРЕД МОЛБЕ СВИХ ШТРАЈКАЧА И РАДНИКА СЛУЖБЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ ВАЉЕВО КОЈИ СУ ЕКСПРЕСНО ДОШЛИ МИЛЕНКОВИЋ НИЈЕ ХТЕО ДА ИДЕ КОД ЛЕКАРА ДОК НЕДОЂУ МЕДИЈИ КАЖЕ,,КРВАРИО САМ ЈА НА РАТИШТИМА,МОЈИ ДРУГОВИ БОРЦИ И ОВИ НА ЗИДОВИМА ХЕРОЈИ ЗА КОГА ДАДОШЕ ЖИВОТЕ ОВИ МЛАДИ ЉУДИ?,КРВАРИЋУ СВАКИ ДАН АЛИ ЈА ЋУ  ЗБОГ БОРАЦА КОЈИ СУ БОЛЕСНИ ОЈАЂЕНИ ,ОБЕСПРАВЉЕНИ,ПОНИЖЕНИ СВАКИ ДАН СЕБИ ПУСТАТИ КРВ И ТО ЈЕ МОЈА ОДЛУКА"!

ПОСЛЕ ДАТЕ ИЗЈАВЕ И УКАЗАНЕ ПОМОЋИ СА БРАДИЋЕМ ЈЕ ОТИШАО У БОЛНИЦУ ВАЉЕВО ГДЕ ЈЕ НЕБОЈШИ ОДСТРАЊЕН ПРСТ ЛЕВЕ РУКЕ!ЖАЛОСНО!

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ВАЉЕВО ЈЕ КОРЕКТНО УЗЕЛА ИЗЈАВУ ПРЕД СВИМ ШТРАЈКАЧИМА ОД НЕБОЈШЕ МИЛЕНКОВИЋА И СНИМИЛА МЕСТО ГДЕ ЈЕ ОДСЕКАО ПРСТ А ПРЕДАТА ИМ ЈЕ И КОПИЈА ИЗЈАВЕ СВАКОГ ШТРАЈКАЧА О СВОЈЕВОЉНОМ СТУПАЊУ У ШТРАЈК ГЛАЂУ.

ПОСЛЕ РАЗГОВОРА И НАЗНАКА ДА ЋЕ ДОЋИ ДО РАЗГОВОРА СА .....? СТАЊЕ СЕ СМИРИЛО КОД СВИХ ШТРАЈКАЧА АЛИ ТРАГ У СРЦУ ,НЕВЕРИЦА И РАЗОЧАРАНОСТ ЈЕ ОСТАЛА.ОВАЈ ЧИН ЈЕ ЈОШ ВИШЕ ЗБЛИЖИО ШТРАЈКАЧЕ БОРЦЕ ДА ИСТРАЈУ ДО КРАЈА ГЛАЂУ А ЕВИДЕНТНО ЈЕ ПРЕМА СВАКОДНЕВНИМ ПРЕГЛЕДИМА ДА СЕ ВЕОМА ДИСЦИПЛИНОВАНО ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ БЕЗ ИЈЕДНОГ НЕСПОРАЗУМА.ЗА НЕПОВЕРОВАТИ ЈЕ ДА СУ СЕ СВИ ШТРАЈКАЧИ БОРЦИ  ТОГ ТРЕНУТКА ПОБРАТИМИЛИ И ЗАКЛЕЛИ ДА ЋЕ ЗА БОРЦЕ СРБИЈЕ ИСТРАЈАТИ ДО КРАЈА А КРАЈ ЈЕ ЧАСНА СМРТ!

 

САОПШТЕЊЕ ДАО:

Администратор

 


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.