Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
01
мај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Aутор текста Administrator.

Удружење бораца рата од 1990 године града Ваљева се преселило на нову адресу и то: Др. Пантића број 70.

 

Нова Спомен соба и радна канцеларија су добијене на предлог нашег председника а одборника у Скупштини града Ваљева Брадић Љубомира трајно и без накнаде од стране Скупштине града Ваљева 27.04.2015 године!

Чланови удружења су радили и дан и ноћ на сређивању истог простора удружења и на пресељењу и то:

1, Брадић Љубомир,председник,борац,рви,члан,

2.Петровић Божидар,борац,члан,

3.Арсеновић Гојко,борац,члан,

4.Арсеновић Ненад,члан,

5.Милановић Никола,борац,члан ио,члан,

6.Томић Радмила,запослена,дете палог борца,члан и

7.Марјановић Драган,борац.члан.

 

Следи званично отварање и освећење од стране Епископа Ваљевског Господина Милутина.

УДРУЖЕЊЕ РАДИ ОД 07. ДО 15 ЧАСОВА РАДНИМ ДАНОМ!


Штампа
ПДФ
26
мар

24.МАРТ.2015.ГОДИНЕ

Aутор текста Administrator.

Саопштење за јавност

Дана 24.03.2015.године Удружење бораца рата од 1990.године града Ваљева и председник Брадић Љубомир добило је званичан позив од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да присуствује неговању традиција ослободилачких ратова Србије па Вам преносимо исти позив који гласи:

ОДБОР ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈА

ОСЛОБОДИЛАЧКИХ РАТОВА СРБИЈЕ

ИМА ЧАСТ ДА ЗАМОЛИ ЗА ВАШЕ ПРИСУСТВО ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА СЕЋАЊА

НА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ

ДАНА 24.МАРТА 2015.ГОДИНЕ У 19.50 ЧАСОВА, КОД ЗГРАДЕ БИВШЕГ

ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У БЕОГРАДУ НА УГЛУ УЛИЦЕ НЕМАЊИНЕ И

КНЕЗ МИЛОША.

Предвиђен је пригодан уметнички програм и обраћање државног званичника.

На истом обележавању обратио се председник Владе Републике Србије господин Александар Вучић.


Удружење бораца рата од 1990.године града Ваљева је још једном доказало да је својим радом остало поштовано и уважено од свих надлежних институција Републике Србије па тако и Владе Републике Србије.

Удружење бораца рата од 1990.године града Ваљева је поносно представљало град Ваљево на обележавању дана сећања на жртве НАТО агресије на све цивилне жртве, а посебно жртве-јунаке који су погинули бранећи своју земљу Србију из целе Србије, а посебно Колубарског округа и града Ваљева.


Председник,

Брадић Љубомир

 

Штампа
ПДФ
07
мар

Oбавештење

Aутор текста Administrator.

Позивамо све чланове Удружења бораца рата од 1990. године Града Ваљева да се јаве у удружење како би се укључили у програм Радан добијен од стране града Ваљева који са собом носи побољшање положаја бораца, водних инвалида, породица палих бораца путем психосоцијалне рехабилитације - бесплатних прегледа који се обављају у Поликлиници ДиаЛаб са којом Удружење бораца има потписан уговор.

Са собом је потребно понети само чланску карту и јавити се у Удружење по упут. Члановима удружења остаје лекарско уверење а удружењу се враћа повратна информација о извршеним прегледима и само шифре обољења, или без обољења, са потписом члана УБР који служи као доказ да је преглед извршен у обиму у ком је то потребно.

Већи део обавештења и активности прате следећи медији: ТВ Марш, ТВ Ваљево плус, Радио Ваљево, лист Напред, Новости, Политика и Блиц, преко којих се можете информисати о свим детаљима напретка програма Радан и активностима спроведеним у њему, као и о новостима о доношењу Закона о борачко-инвалидској заштити.

Председник,

Убр од 1990.год.Ваљево

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
19
нов

Политички штрајк,политичко улизивање или искрена борба за права обесправљених бораца Србије???

Aутор текста Administrator.

Искрени штрајкачи у Ваљеву за права обесправљених бораца искрено штрајковаше глађу,пробише ексер у руку,одсекоше прст,завршише у болници и тд и тд у удружењу бораца у Ваљеву а за то време из разноразних разлога штрајкаче оптужише пар сабораца да иза овог искреног и поносног штрајка стоји политика е ми сада истима који препознају борци и ветерани Србије поручујемо да се јавно извину јер закон неће донети ова влада у 2014 години,бар тако изјави Министар друг Александар Вулин.

,,Друже Жељко Васиљевићу и Миле Милошевићу из Београда и Ви другови који се договористе са државним секретаром господином Драганом Поповићем, Душане Николићу из Лесковца и Родољубе Вуковићу из Ниша извините се прво свим борцима и ветеранима Србије да сте се све договорили а као што је очигледно ништа се нисте договорили,а да можда јесте, и извините се свима који часно и поштено штрајковаше глађу у Ваљеву,а посебно борцима и ветеранима Србије па можда ми и прихватимо извињење али незнам за обесправњене борце и ветеране Србије".

Оптужисте нас да политика стоји иза нашег штрајка глађу можда стоји али у Вашим ,,интересима,можда и видећемо можда........?

Већ сада новостаро обећане министра за рад запошљавање борачка и социјална питања друга Александра Вулина закон о борцима у 2015 години..........Без мешања у политику поставља се логично питање шта ако наш председник владе Републике Србије господин Александар Вучић у најављеној реконструкцији владе на пролеће замени министра друга Вулина дали ће можда нови министар бити заинтетресован за закон о борцима?одговор незнамо али знамо да нам опет јавно обећање није испуњено!

Питамо се да ли лаж више пута изговорена постаје истина,можда али закона о борцима опет немамо,ко је крив­? опет нико или ми можда који искрено штрајковасмо глађу у Ваљеву за права свих бораца Србије?

Истина је горка тешка и тужна ипак се показало да је највеће демократско право за своје ускраћено право ШТРАЈК!

Борци Ваљева,Колубарског округа и Србије чекаћемо још мало па шта да се ради и улица и миран демократски штрајк је наша легитимна борба нећемо више да нас ,,лажу или другови наши да нам дају наду али недодирљиву васионску или свемирску од које болесни борци немогу да се лече у 21 веку па зар смо то заслужили?

Неки јавно обећаше пред много камера........неки нас оптужише пред много камера...... ми сада кажемо пред мало камера да ћемо на улицу у борачки миран демократски штрајк и они пред много.... неиспунише а ми пред мало.... ћемо сигурно испунити обећање о штрајку ако закона небуде било до краја године 2014 и наша је порука ми само хоћемо књижице да се лечимо у 21 веку ,,господари наших живота!


Без мешања у политику само за

искрена права борачке популације и истине!

Председник,

Убр од 1990.год.Ваљево

Брадић Љубомир

 

Штампа
ПДФ
13
нов

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ ОДРЖАНЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА

Aутор текста Administrator.

 

Дана 12.11.2014.године одржана је редовна Скупштина Удружења бораца рата од 1990.године града Ваљева уз присуствоо делегата Скупштине и препуне сале чланова удружења бораца.На истој Скупштини удружења бораца радило се по следећем дневном реду:

1.рад у 2013.години,рад у 2014.години и план рада за 2015.годину

2.извештај о материјално финансијском пословању за 2013.годину

По обе тачке дневног реда председник Скупштине Јован Лукић је дао реч председнику и одговорном лицу удружења бораца Брадић Љубомиру како би исти поднео извештај о обе тачке дневног реда.По поднетом извештају после прве тачке дневног реда на седам страна отворена је расправа.Једно од главних питања је било доношење борачко инвалидског закона и да ли у истом постоји здравствено и социјално осигурање.Брадић Љубомир је одговорио да је удружење бораца Ваљево ставило 13 примедби на нацрт закона од којих је 12 оприхваћено а између осталог и здравствено осигурање за борце који немају овај вид осигурања по било ком другом основу.

Ратни војни инвалид Миро Радић је поставио јасно питање када ће коначно локална самоуправа уредити начин паркирања на обележеним паркинг местима за ратне војне инвалиде и све остале инвалиде који на то имају право.Брадић Љубомир је истакао да је то један велики проблем и да се на предвиђеним местима за инвалиде паркирају нека друга лица којима то није дозвољено а да град Ваљево и надлежне службе поред више упозорења од стране њега као председника удружења ништа није предузело и да ће у наредном временском периоду он као одборник и представник борачке популације истаћи тај проблем за Скупштинском говорницом.

У даљем излагању Брадић исцрпно објаснио комплетан рад удружења а посебно се базирао да удружење бораца несме да се бави политиком као што то до сада није радило и да мора имати добру сарадњу са Епархијом Ваљевском-Владиком Милутином,локалном самоуправом и Министарствима а посебно са ресорним Министарством за борачка питања.Да је главни циљ путем спровођења одобрених и поверених пројеката и програма побољшање положаја бораца,ратних војних инвалида,цивилних инвалида рата и породица палих бораца,као и очување спомен собе и Неговање Традиција Ослободилачких ратова Србије то јест Неговање Традиција на погинуле борце и умрле ратне војне инвалиде.По завршетку расправе прва тачка дневног реда је стављена на гласање и иста је једногласно усвојена.

Прешло се на другу тачку дневног реда где је Брадић Љубомир као председник и одговорно лице исту образложио исцрпно конструктивно и јасно уз пуну контролу надзорног одбора а по захтеву Брадића а све према Статуту удружења.По излагању друге тачке дневног реда прешло се на расправу и после краће расправе иста тачка дневног реда једногласно је усвојена.

Истој Скупштини удружења бораца присуствовала су два члана борца који су путем укључења у програм/пројекат то јест бесплатних прегледа открили да имају тешка обољења и после операције и лечења они су се вратили међу своју породицу и саборце али су дошли на Скупштину како би се захвалили удружењу бораца и лично председнику Брадићу а све у вези помоћи у њиховом здравственом стању и спасавању живота.После њиховог излагања разлегао се велики аплауз у знак подршке да издрже у здравом духу у даљем животу.Брадић Љубомир је истакао да је смисао живота управо да у свом животу својим понашањем или радом допринесете спасењу живота свог ближњег... и да је управо то главни циљ и успех човека!!!!!

Од гостију иако сви позвани из локалне самоуправе присуствовао је само бивши заменик и помоћник градоначелника а сада председник ГГ Победе Ваљево дипл.инг.Драгољуб Крстић и остали пријатељи удружења као и председници сродних удружења из Крушевца и Дејан Ерац из Врњачке бање који је штрајковао у Ваљеву за права борачке популације и задњи дан завршио у болници и исту напустио како би се вратио поново да штрајкује за неостварена права борачке популације.Чланови удружења бораца Ваљево поздравили су громким аплаузом све присутне госте а посебно Дејана Ерца.

По завршетку Скупштине удружења бораца наступио је у свом уметничком стилу виртуоз на гиртари Драгош Момчиловић и Стефан Кумбарић из студиа Д и са својим уметничким наступом побрали су громки аплауз препуне сале Скупштине града Ваљева.,Обавештавамо све борце да неплаћају никакве таксе за тужбе поднете 2010.године јер њихово потраживање је застарило према члану 8 о судским таксама и да дођу у дружење бораца како би написали захтев о застари потраживања судских такси!!!!!!

 

Председник,

Брадић Љубомир

Сао

 

Штампа
ПДФ
05
нов

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СКУПШТИНУ УДРУЖЕЊА БОРАЦА

Aутор текста Administrator.

РЕДОВНУ ГОДИШЊУ СКУПШТИНУ

ДАНА 12.11.2014.год. СА ПОЧЕТКОМ У 14:00 ЧАСОВА У ВЕЛИКОЈ САЛИ СКУПШТИНЕ ГРАДА ВАЉЕВА СА СЛЕДЕЋИМ   ПРЕДЛОЖЕНИМ ДНЕВНИМ РЕДОМ:

РЕДОВНА СКУПШТИНА

1. Рад у 2013.години, рад у 2014.години и план рада

за 2015.годину

2. Извештај о материјално-финансијском пословању за 2013.годину

ПОЗИВАМ ПЕДЕСЕТ ДЕЛЕГАТА СКУПШТИНЕ УБР ОД 1990.године ГРАДА ВАЉЕВА, СВЕ ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА И ГОСТЕ КОЈИ ЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ РАДУ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА БОРАЦА РАТА ОД 1990.године. ГРАДА ВАЉЕВА.

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ

УДРУЖЕЊА БОРАЦА РАТА ОД 1990.г.

Јован Лукић


За тачност:  Председник,

Брадић Љубомир

заведено у заводној књизи удружења под бројем 818

 

 

 


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.