Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
27
апр

ОБАВЕШТЕЊЕ

Aутор текста Administrator.

Удружење бораца рата од 1990.године града Ваљева спроводи програм града Ваљева под називом Јавор и пројекат Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања под називом Божидар - Традиције 10 у сврху побољшања положаја бораца, цивилних инвалида рата, ратних војних инвалида и породица палих бораца и спроводи Неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Удружење се никада није бавило политиком јер је то забрањено Уставом, Законом и Статутом удружења и има увек добру сарадњу са Владом Републике Србије, ресорним Министарством за борачка питања, локалном Самоуправом града Ваљева и њеним руководством, свим сродним борачким удружењима, Савезом удружења бораца од 1990-1999.године Републике Србије, организацијама, установама и тд.  и са таквом сарадњом се мора наставити у наредном временском периоду од 4 године и надаље. Посебно, такође никада нећемо дозволити ниједној политичкој партији да се меша у рад и да има утицај у удружењу, а све у складу са Статутом удружења, Законом и Уставом!!!

Позивамо све наше чланове да се јаве у Удружење како би се укључили у исти програм и пројекат, а такође се наши чланови могу јавити на бесплатни лекарски преглед само уз чланску карту удружења.

У наредном временском периоду укључићемо се на спровођењу Неговања традиција ослободилачких ратова Србије по позиву Владе Републике Србије.

Обавештавамо све наше чланове да ћемо Вас посебно обавестити о сваком дешавању и новим правима које удружење за Вас оствари како би били на време обавештени као и до сада свих ових година, а посебно од 2008.године!!!!

Финансијски извештај за 2015. годину је прихваћен од АПР што је још један доказ нашег законитог рада и доказ да смо једно од најјачих и најорганизованијих удружење бораца у Републици Србији!

 

Организатор пројекта/програм

радник Убр Радмила Томића и

члан Убр Војка Гавриловић


Председник,

опдговорно лице и руководилац

програма/пројекат

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
08
феб

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОГРАМУ ,,ЈАВОР"

Aутор текста Administrator.

Обавештавамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да је Град Ваљево поверио спровођење програма ,,ЈАВОР’’ Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева чији је главни циљ:

Брига о борцима, војним инвалидима и породицама палих бораца са овим програмом, а путем психо-социјалне рехабилитације, социјалне укључености и неговање традиција Ослободилачких ратова Србије преко канцеларије Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева, а која је по стручном мишљењу Поликлинике Диа Лаб највећа психо-социјална рехабилитација довела би до побољшања положаја ратних војних инвалида, бораца и породица палих бораца, а свим нашим члановима.

Позивамо све наше чланове да се јаве у Удружење бораца које организује у овом програму бесплатне лекарске прегледе и за то је потребна само чланска карта Удружења бораца.

Позивамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да се јаве у Удружење бораца како би се укључили у програм Јавор.

Позивамо и све оне борце који нису чланови да дођу у Удружење бораца да се учлане јер то је наше заједничко удружење бораца.

У Удружењу су Вам врата широм отворена и ту ћете се информисати о свим Вашим правима и ту ћете истаћи све Ваше проблеме које ћемо заједнички решавати и таквим приступом морамо побољшати положај бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца, а што је главни циљ програма Јавор због чега је Град Ваљево и одобрио исти програм који се финансира из буџета Града Ваљева.

 

Председник,

одговорно лице и руководилац

програма Јавор

Брадић Љубомир

 

 

Штампа
ПДФ
23
нов

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РЕДОВНУ СКУПШТИНУ УДРУЖЕЊА

Aутор текста Administrator.

ЗАКАЗУЈЕМ РЕДОВНУ ГОДИШЊУ СКУПШТИНУ

ДАНА 25.11.2015.год. СА ПОЧЕТКОМ У 15:00 ЧАСОВА У

ВЕЛИКОЈ САЛИ СКУПШТИНЕ ГРАДА ВАЉЕВА СА СЛЕДЕЋИМ

ПРЕДЛОЖЕНИМ ДНЕВНИМ РЕДОМ:

РЕДОВНА СКУПШТИНА

 

1. Извештај о раду у 2014.години, извештај о раду у 2015.години и

план рада за 2016.годину

 

2. Извештај о материјално-финансијском пословaњу за                         2014.годину

 

ПОЗИВАМ ПЕДЕСЕТ ДЕЛЕГАТА СКУПШТИНЕ УБР ОД 1990.године ГРАДА ВАЉЕВА, СВЕ ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА И ГОСТЕ КОЈИ ЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ РАДУ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА БОРАЦА РАТА ОД 1990.године. ГРАДА ВАЉЕВА.

 

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА

БОРАЦА РАТА ОД 1990.г.

Јован Лукић

 

За тачност:

Председник,

Брадић Љубомир

 

Штампа
ПДФ
21
авг

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА НОВИ ПРОЈЕКАТ

Aутор текста Administrator.

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поверило спровођење пројекта ,,Лазар-Традиције 9’’ као и град Ваљево спровођење програма ,,Радан’’ Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева чији је главни циљ:

Брига о борцима, војним инвалидима и породицама палих бораца са овим пројектом и програмом, а путем социјалне укључености, психо-социјалне рехабилитације и неговање традиција Ослободилачких ратова Србије преко канцеларије Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева, а која је по стручном мишљењу Поликлинике Диа Лаб највећа психо-социјална рехабилитација довела би до побољшања положаја ратних војних инвалида, бораца и породица палих бораца, а свим нашим члановим


Позивамо све наше чланове да се јаве у Удружење бораца које организује у овом пројекту-програму бесплатне лекарске прегледе и за то је потребна само чланска карта Удружења бораца у улици Др.Пантића број 70.


· Позивамо све наше чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да се јаве у Удружење бораца како би се укључили у пројекат Лазар-Традиције 9 и програм Радан и

· Позивамо и све оне борце који нису чланови да дођу у Удружење бораца да се учлане јер то је наше заједничко удружење бораца.

У Удружењу су Вам врата широм отворена и ту ћете се информисати о свим Вашим правима и ту ћете истаћи све Ваше проблеме које ћемо заједнички решавати и таквим приступом морамо побољшати положај бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца као и социјалну укљученост, а то је главни циљ пројекта Лазар-Традиције 9 и програма Радан због чега су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и град Ваљево одобрили исти пројекат и програм који се финансира из буџета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и града Ваљева.

Пројекат Лазар - Традиције 9 одобрило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по одобрењу министра Александра Вулина, а директан надзор над спровођењем пројекта има државни секретар Драган Поповић.

Председник,

одговорно лице и руководилац

пројектаЛазар и програма Радан

Брадић Љубомир

 

 

Објавио:

организација пројекта Лазар - Традиције 9

радник Убр

Томић Радмила

 

Штампа
ПДФ
18
јул

ШТАМПАНИ МАТЕРИЈАЛ - ФЛАЈЕРИ ПРОЈЕКТА ТРАДИЦИЈЕ 8

Aутор текста Administrator.

Штампани материјал пројекта "Власово" - Традиције 8, који је урађен у 800 примерака и подељен одборницима СО Ваљево, делу борачке популације и грађанима у Колубарском округу, делу Мачванског и Ужичког округа.

Молимо Вас да након читања истог, ову информацију проследите даље, јер комплетно друштво треба да сазна ко финансира овај пројекат и са којим циљевима, као и шта носе последице траума рата и да са посебном пажњом приступе и допринесу својим односом комплетној борачкој популацији.

 

 

Организација,
члан УБР
Ненад Б. Ђурић

Запослени радник УБР,
Томић Радмила и


Председник, одговорно лице и
руководилац пројекта "Власово"-Традиције 8
Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
01
мај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Aутор текста Administrator.

Удружење бораца рата од 1990 године града Ваљева се преселило на нову адресу и то: Др. Пантића број 70.

 

Нова Спомен соба и радна канцеларија су добијене на предлог нашег председника а одборника у Скупштини града Ваљева Брадић Љубомира трајно и без накнаде од стране Скупштине града Ваљева 27.04.2015 године!

Чланови удружења су радили и дан и ноћ на сређивању истог простора удружења и на пресељењу и то:

1, Брадић Љубомир,председник,борац,рви,члан,

2.Петровић Божидар,борац,члан,

3.Арсеновић Гојко,борац,члан,

4.Арсеновић Ненад,члан,

5.Милановић Никола,борац,члан ио,члан,

6.Томић Радмила,запослена,дете палог борца,члан и

7.Марјановић Драган,борац.члан.

 

Следи званично отварање и освећење од стране Епископа Ваљевског Господина Милутина.

УДРУЖЕЊЕ РАДИ ОД 07. ДО 15 ЧАСОВА РАДНИМ ДАНОМ!PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.