Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
21
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ

Aутор текста Administrator.

Позивамо све наше чланове да се укључе у програм Јавор а то је побољшање положаја бораца, ратних инвалида, породица палих бораца и цивилних инвалида рата путем социјалне укључености и Неговања Традиција ослободилачких ратова Србије,сваким радним даном од 07 часова до 15 часова.

 

радник убр,

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
21
јун

РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ - МОЖДА ПРАВДА

Aутор текста Administrator.

Борац Антонијевић Радивоје је уложио приговор за суђење у разумном року поводом тужбе за ратне дневнице где је тужена Република Србија и Министарство Одбране.

Основни суд у Ваљеву је прихватио приговор где је истакнуто да је прекршено суђење у разумном року.

Следи тужбени захтев за штету поводом прекршеног суђења у разумном року.

ПРАВДА ИЛИ НЕ ВРЕМЕ ЋЕ ПОКАЗАТИ КАКО СЕ НЕКАДА СУДИЛО А ПОЈЕДИНЦИ ТРАЖИЛИ РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ АЛИ СА ЖЕЉОМ ДА ИХ НЕДОБИЈУ И ТО ЈЕ НАША СУРОВА ИСТИНА И РАЗЈЕДИЊЕНОСТ ???

 

радник убр,

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
21
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВИДОВДАНА

Aутор текста Administrator.

Дана 28.06.2016.године удружење бораца рата од 1990.године организује обележавање Видовдана у 12 часова код Спомен обележја погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима код фонда пио осигурања.

Позивамо породице погинулих бораца, породице умрлих ратних војних инвалида, ратне војне инвалиде, борце, све институције а посебно представнике војске и полиције, руководство града Ваљева и све грађане да присиствују издавању парастоса погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима!

 

радник убр,

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
21
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА

Aутор текста Administrator.

Дана 21.06.2016 године председник, Брадић Љубомир поклонио је одлазећем градоначелнику града Ваљева Станку Терзићу игрицу Битка на Дрини коју је урадио Сабор а подржало Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања у знак вишегодишње одличне сарадње са удружењем бораца рата од 1990 године града Ваљева.

Такође исту такву игрицу председник Брадић Љубомир је поклонио у име удружења новоизабраном градоначелнику града Ваљева др Слободану Гвозденовићу у знак будуће добре сарадње са удружењем бораца рата од 1990.године града Ваљева.

 

радник убр

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
21
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА

Aутор текста Administrator.

На крају године 2016 одржаће се редовна и изборна Скупштина Удружења бораца рата од 1990 године града Ваљева и овим путем позивамо наше чланове да дају предлоге за избор:

-делегата Скупштине удружења - 50,

-председнка скупштине удружења - 1

-ивршни одбор удружења - 5 чланова, 1 секретар и 1 председник - 7,

-надзорни одбор удружења - 2 члана и председник и

-верификациони одбор удружења - 2 члана и председника

Све према Статуту удружења и члану 16,18,20,22,23,26,33,38,39 и 43.

 

доставити:

-на огласну таблу

-архиви убр

-архиви скупштине

 

 

радник убр,

Томић Радмила


председник,

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
14
мај

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ РАТНИХ ДНЕВНИЦА

Aутор текста Administrator.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Ваљево је једино могло да наплати ратне дневнице у Србији јер су све тужбе биле у складу са Законом и у законском року, а било је пар појединаца бораца, вероватно ,,потурених" у то време од политичких партија, који су тужили неколико пута, који су на судовима изјављивали да су наплатили ратне дневнице и да не знају што су дошли на суд итд. Ми не желимо никога да окривљујемо, свако према својој савести. Мислимо да у нашој борби за наша права не сме да буде политике и као што је доказало руководство Удружења, а и председник удружења, никада нисмо уносили политику у Удружење бораца.

Један део бораца који су тужили имали су срећу да један од судија не пресуди у њиховим предметима, а други судија није био изабран и ти предмети нису додељени никоме даље у рад, сигурни смо за два предмета у којима је 10 бораца, а то предмет П 1317/10 и П 2598/10. За остале предмете смо тражили од Основног суда Ваљево да нам достави да ли су завршени или нису. Сви они предмети који нису завршени борци који су тужили за ратне дневнице имаће право за накнаду штете због суђења у разумном року које је требало да буде две године и прво ће се утврђивати основ који је јасан јер је прекршен, а потом ће се доносити решење о накнади за сваког појединачно. Међународни суд је приморао Републику Србију да уведе суђење у разумном року јер у колико оно не би било у разумном року оно је супротно Конвенцији за заштиту људских права и основних слобода, а посебно врши повреду члана 6 става 1 Конвенције.

Искључиво само за наше чланове ми смо ангажовали бесплатно адвоката који ће вршити писање свих приговора како би се утврдио основ и сам тај процес не би требало да траје дуже од 30 дана.

Надамо се да се овде ради о око 300 бораца и захваљујући томе што ми имамо одличну архиву и чувамо све документе ми знамо бројеве предмета и учеснике-тужиоце у тим предметима, а од истих учесника знамо и ко су наши чланови. Мислимо да је ово задовољење мале правде, да сви будемо исти у једној држави. У колико све ово буде тачно, нема разлога да буде другачије, борци који су тужили за ратне дневнице Републику Србију, Министарство одбране и Војну пошту имаће на основу накнаде повреда суђења у разумном року од 300 евра до 3.000 евра али понављамо само они којима предмет није завршен-донета пресуда.

Такође, можда би се сазнало још више података у колико би Основни суд изнео извештај Надзорног одбора о неправилностима у раду судске управе написаног на 42 стране, а на околности незавршених предмета, у колико их има у истом извештају?

У наредном временском периоду ми ћемо радити на сређивању зидова Спомен собе тако да ће овај комплекс бити у целости завршен онако како заслужују погинули борци и умрли ратни војни инвалиди и два умрла борца и то највећа борца за борачка права покојни Миливојевић Суботе Радомир и ратни војни инвалид, комадант Гвозденог пука покојни Драган Копривица. Желимо да се захвалимо старом руководству Града Ваљева на изузетно доброј сарадњи, а посебно градоначелнику Станку Терзићу и помоћнику градоначелника Милораду Мићи Илићу.

Удружење бораца се никада неће бавити политиком као што то и досада никада није радило, свим доборнамернима су врата Удружења отворена и као до сада ми желимо добру сарадњу са Владом Републике Србије, Министарством за борачка питања, Локалном самоуправом, Православном црквом, војском, полицијом, Домом здравља, болницом, ЈКП Водовод, ЈКП Видрак, Валис и свим установама и организацијама, сродним удружењима који уважавају Удружење бораца и њихове чланове.

 

Председник,

Брадић Љубомир

 


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.