Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
12
сеп

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА

Aутор текста Administrator.

Спортистима пензије и награде за труд и зној,а борцима за ране,болест и крв шта?

Многа Удружења бораца широм Србије су се огласила поводом додељивања новчаних награда нашим Олимпијцима.

Тачно је да су наши спортисти на овом такмичењу заједно и равноправно учествовали са осталим спортистима широм света али и са спортистима шиптарским сепаратистима који су посебно представљали део наше територије.противно Уставу Републике Србије.

Нашим Олимпијцима који су се спремали и одрицали од дела живота да би остварили макар једну од медаља треба се захвалити и они су понос Србије, али треба рећи и то које бенефите добијанју уколико постану понос Србије а то је да од своје 40 године остварују пензију, за бронзану медаљу добијају награду од око 118.000,00 динара, а за златну медаљу износ од око 160.000,00 динара.

Тако и треба да ради уређена држава, али намеће се питање шта је са борцима који су остављали на ратиштима, зној, страх,панику, крв, део тела,храброст,патриотизам, гледали погибије својих ратних другова хероја, на првој борбеној линији, пуцали на авионе из оружија које су Партизани осатвили још од 1950 године, правили тенкове од картона не би ли само одвратили Нато агресора да не бомбардује ову нашу земљу и наш вољени народ и колико још тога........???

Да ли је неко израчунао колико година ,,такмичења,,- борби и рата су имали сви они који су се часно одазвали држави Србији почев од 1990.године па све до 1999.године – ,,Отаџбина зове“???

Разлика је била велика јер ми нисмо имали хотеле са звездицама.путовања у првој класи, фирмиране патике, тренерке и јакне, у нашој души није било жара и жеље за животом и није било смеха на забринутом лицу већ је био паника,страх,туга,ране и плач.........???

Ми нисмо певали песме,како то рекоше ветерани – борци Србије, већ смо се молили Богу и крстили за спасење свих нас и за спасење нашег народа и наше државе и за још један дан живота, дуже!

Сваки од нас је био спреман да на себе дигне руку како не би упао у руке хрвата - усташа, муслимана - муџахедина и шиптара сепаратиста који су учествовали у ратовима 1990.године до 1999.године који су на најгори могући свирепи начин вршили геноцид над нашем недужном народу, нашим друговима заробљеницима који нису успели да дигну руку на себе, мучећи их вађењем органа, драњем коже, везивањем жицом,паљењем на ражњу и постепеним убијањем на најсвирепији могући начин, а неки наши хероји нису нађени ни до данашњег дана и њихова тела-зашто ћутите????

Свако нормалан мора поставити питање како су то ветерани - борци у другим балканским државама поштовани и питају се за све а код нас у Србији ,,бачени на сметиште историје“ па се нормално и намеће питање за кога смо се ми борили и за нас је мисаона именица и пензија и све бенефити иако смо се и ми борили за нашу земљу и наш народ и из сваке борбе извукли максимум са којим треба да се поноси и наш народ и наша једина држава Србија.

Нас нису чекали у Београду и нису нам приредили дочек чак напротив све ове године мислимо да нас се стиде и беже од нас као да болујемо од најтеже неизлечиве заразне болести???

Тачно је и то да по први пут Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања позива представнике удружења бораца да присуствује обележавању Традиција ослободилачких ратова Србије али увек мало померене у страну?????

Нисмо ми криви што су поједини политичари у то врме за зеленим столом вршили ,,препродају“ онога што смо ми одбранили и онога што смо имали у рукама???

Питамо све у држави Србији када ћемо добити шансу да добијемо здравствену и борачку легитимацију и да се лечимо и да имамо статус борца, када ће заживети закон у борачко инвалидској заштити који је прошао четири расправе и урађен од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ово није питање за Министра Александра Вулина ово је питање за председницу Скупштине Мају Гојковић, када ће закон ући у Скупштинску процедуру???

Питање за Председника републике Србије господина Томислава Николића када ће наши хероји који су дали живот бранећи своју отаџбину постати хероји и када ће њихова златна имена бити уписана златним словима на Спомен обележју и поносно стајати у Београду да пркосе целом свету а ми да се поносимо са њима, нашим херојима јер државу Србију увек ће имати неко да брани, агресора да одврати, а младима да да пример како се брани и воли свој народ и једина наша држава Србија!!!!

Много тога јесте покренуо министар Александар Вулин и ресорно министарство али излгеда да то неко ,,кочи“ у држави Србији а ми хоћемо само да добијемо статус борца, да имамо здравствену легитимацију да се лечимо и да равноправно будемо цењени са осталим грађанима Републике Србије који имају осмех на лицу, проливају зној и моле се Богу!?!?

Ми борци – ветерани сносимо добар део одговорности јер нисмо сложни у нашим захтевима, сви хоће да буду председници и вође а и неко упорно ради на разбијању борачке популације поделом и уласком у политичке странке, а што је погубно када су наша права у питању бар ту морамо бити сложни и јединствени а наше деловање за наша права обавезно мора да буде без мешања политике у наше редове!!!

Можда зато и пролазимо голготу оваког непоштовања???

Немамо ми ништа против спортиста али хоћемо само да будемо исти или бар ту негде по поштовању као они јер и ми смо се за нешто борили и ми смо проливали труд, зној и само не смех већ страх, а све за нашу Србију и наш народ!

Живела Србија,живели наши Олимпијци, живели борци – ветерани, живео наш народ!

 

Објавио:

Председник,

Брадић Љубомир

 

Штампа
ПДФ
05
авг

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ И ПРОГОН СРБА 04.08.2016.ГОД.

Aутор текста Administrator.

ДАНА 04.08.2016 ГОДИНЕ ПРЕДСЕДНИК БРАДИЋ ЉУБОМИР ЈЕ НА ПОЗИВ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И МИНИСТАРСТВА ЗА РАД И БОРАЧКА ПИТАЊА ПРИСУСТВОВАО ДРЖАВНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ ПОСВЕЋЕНОЈ ОБЕЛЕЖАВАЊУ СЕЋАЊА НА СВЕ СТРАДАЛЕ И ПРОГНАНЕ СРБЕ!

МИНИСТАР ЗА РАД И БОРАЧКА ПИТАЊА Г-дин АЛЕКСАНДАР ВУЛИН И ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР Г-дин ДРАГАН ПОПОВИЋ НА ЗАВИДНОМ НИВОУ СУ ОРГАНИЗОВАЛИ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 5.АВГУСТА ДАНА СЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ И ПРОГОН СРБА КОЈИ СЕ ОБАВИО У БУСИЈАМА НА ПЛАТОУ ИСПРЕД ХРАМА СВЕТОГ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА.

ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ СРБИМА И СРБСКОЈ ДЕЦИ ОД УСТАШКЕ ХРВАТСКЕ РУКЕ ДРЖАО ЈЕ ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СА СВОЈИМ СВЕШТЕНИМ ВЕЛИКОДОСТОЈНИЦИМА.

ГОВОРИЛИ СУ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Г-дин МИЛОРАД ДОДИК И ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Г-дин АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ.

ОБА ГОВОРА СУ БИЛА ЗА ИСТОРИЈУ СРБСКОГ НАРОДА!

ОДРЖАНА ЈЕ И ПРИГОДНА ДРЖАВНА МАНИФЕСТАЦИЈА УЗ СВЕ ДРЖАВНЕ ПОЧАСТИ!


НА ИСТОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ ПРИСУСТВОВАЛИ СУ ИЗ ВАЉЕВА И КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА, ГРАДОНАЧЕЛНИК ГРАДА ВАЉЕВА Г-дин ДР. СЛОБОДАН ГВОЗДЕНОВИЋ,  НАЧЕЛНИК КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА Г-дин ГОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ  И ПРЕДСЕДНИК ИО СНС Г-дин ДАРКО ГЛИШИЋ.

НЕКА ЈЕ СЛАВА СВИМ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА, УБИЈЕНИМ ЦИВИЛИМА, А ПОСЕБНО УБИЈЕНОЈ СРБСКОЈ ДЕЦИ!

 

Објавио:

радник Убр

Томић Радмила

 

Председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
27
јул

ШТАМПАНИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРОГРАМ ЈАВОР

Aутор текста Administrator.

Штампани материјал за програм Јавор,одобрен од стране града Ваљева.

Позивамо све чланове да узму учешће у  програму Јавор и то: побољшање положаја бораца,ратних инвалида,цивилних инвалида рата,породица палих бораца и Неговање традиција ослободилачких ратова Србије преко канцеларије удружења бораца!

 

објавио:

Председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
27
јул

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ И ПРОГОН СРБА

Aутор текста Administrator.

Удружењу бораца рата од 1990.године града Ваљева, председнику Брадић Љубомиру

Организациони одбор за обележавање Дана сећања на страдање и прогон Срба позива вас на државну манифестацију посвећену Дану сећања на све страдале и прогнане Србе која ће се одржати 4.8.2016 године на Бусијама, општина Земун, град Беград.

Молимо да на место одржавања комеморације дођете најкасније до 18.30 часова,..................!

 

објавио:

Председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
21
јул

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОГРАМУ ЈАВОР

Aутор текста Administrator.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да је Град Ваљево поверио спровођење програма ,,ЈАВОР’’ Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева чији је главни циљ:

Брига о борцима, војним инвалидима и породицама палих бораца са овим програмом, а путем психо-социјалне рехабилитације, социјалне укључености и неговање традиција Ослободилачких ратова Србије преко канцеларије Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева, а која је по стручном мишљењу Поликлинике Диа Лаб највећа психо-социјална рехабилитација довела би до побољшања положаја ратних војних инвалида, бораца и породица палих бораца, а свим нашим члановима.

Позивамо све наше чланове да се јаве у Удружење бораца које организује у овом програму једнодневне рехабилитационе бесплатне екскурзије ван града Ваљева и бесплатне лекарске прегледе и за то је потребна само чланска карта Удружења бораца и Ваша добра воља.

Позивамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да се јаве у Удружење бораца како би се укључили у програм ,,Јавор".

Позивамо и све оне борце који нису чланови да дођу у Удружење бораца да се учлане јер то је наше заједничко удружење бораца.

У Удружењу су Вам врата широм отворена и ту ћете се информисати о свим Вашим правима и ту ћете истаћи све Ваше проблеме које ћемо заједнички решавати и таквим приступом морамо побољшати положај бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца, а што је главни циљ програма ,,Јавор" због чега је Град Ваљево и одобрио исти програм који се финансира из буџета Града Ваљева. Ми смо ту, увек за Вас!

 

Објавили:

члан ИО,

Драган Јовановић

 

Председник,

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
28
јун

СРАМОТА ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ У ВАЉЕВУ-СТИДИТЕ СЕ!

Aутор текста Administrator.

ДОПИС ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ И МИНИСТРУ ЗА БОРАЧКА ПИТАЊА БРОЈ 461

 

 

Република Србија

Влада Републике Србије

Председнику Владе

Александру Вучићу

Немањина број 11

Министарству за рад, запошљавање,

борачка и социјална питања

Министру Александру Вулину

Немањина број 22-26

Господине председниче Владе Александре Вучићу и господине министре за борачка питања Александре Вулину обавештавам Вас да руководство Града Ваљева није дошло на обележавање Видовдана и парастос погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима у ратовима од 1990.године, иако уредно позвани дописом број 457-прилог 1.

Позвали смо председника Скупштине Града Ваљева Милорада Илића-СПС, градоначелника др.Слободана Гвозденовића-СНС, заменика градоначелника мр.Драгана Јеремића-СПС који је једини оправдао свој изостанак уз извињење јер није могао да присуствује због болести и то дан пре одржавања парастоса, и начелнике како то пише у допису. Могао је да дође било који представник Града Ваљева али на жалост није!

Колико смо обавештени нису били ни преподне на гробљу на Петом пуку борцима НОР-а.

Сви они седе на борачким гласовима и то је створило велико незадовољство код породица палих бораца, породица умрлих ратних војних инвалида, ратних војних инвалида, бораца и грађана.

Присуствовали су Војска Србије и Епархија ваљевска-Свети оци-свештеници и ми им се захваљујемо!

Не присуствовати парастосу 63 погинула борца и 11 умрлих ратних војних инвалида равно је безобразлуку и непоштовању жртава који су своје животе дали бранећи српски народ, све народе и народности у Србији и отаџбину Србију. То је и непоштовање Вас, с обзиром да се на нивоу Републике Србије издвајају велика средства за обележавање значајних историјских датума, јунаштва и погибије свих српских бораца и 1912., 1918, 1941.-1945. и од 1990.-1999.године као и свих страдалих по логорима и масовно стрељаних и младих и старих.

У Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева стоји поносно слика јунака кога сте Ви председниче Владе господине Александре Вучићу помињали на митингу на граници са Републиком Српском, а то је Грчић Васо, стоји поносно слика пилота Миленка Павловића, Жељка Петровића ратног војног инвалида и стоје поносно слике осталих хероја који дадоше живот у ратовима од 1990.године и сви су за нас исти и сви су хероји и сви су дали само једно, а то је живот!

Ми не желимо и не смемо да се бавимо политиком али овакав скандал се није десио ни за време власти Демокрастке странке која није много обраћала пажњу на борачку популацију али је зато за право чудо увек испоштовала парастос погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима на Видовдан 28.јуна сваке године.

Град Ваљево је један од ретких градова који има урађено Спомен обележје, Спомен собу, Спомен плочу, Спомен књигу, 10 Спомен филмова итд. и ко дозвољава руководству Града Ваљева да се овако односи према погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима и да супротно делује принципима и одлукама Владе Републике Србије.

Ово данас је срамота за Србију, ово је било обавезно и овај догађај од стране Локалне самоуправе Града Ваљева мора се одмах данас јуче звати! Ако неко од њих мисли да ово данас то јест јуче нема никаквог значаја онда је морално и одговорно поставити себи питање због чега су наши јунаци дали животе кад их не поштује део једне локалне власти, а самим тим и таквим понашање не поштују ни Вас ни државу Србију и ту нема политике нити је ово политичко писање већ обавештење Вама као нашим легалним представницима да знате и да исправите и да се ово никад више не понови и да постане јуче!

С великим поштовањем желимо Вам пуно успеха у даљем раду, животу и делу за народ и борачку популацију!


доставити:

-наслову

-медијима

-архиви Убр

-архиви Убр-председник

Председник,

Брадић Љубомир

 

 

 

ДОПИС ГРАДУ ВАЉЕВУ БРОЈ 457

 

 

Република Србија

Град Ваљево

Председнику Скупштине Града Ваљева

Милораду Илићу

Градоначелнику Града Ваљева

др.Слободану Гвозденовићу

Заменику градоначелника Града Ваљева

мр.Драгану Јеремићу

Начелници Јелици Стојановић

Начелнику Александру Вујић-Суботић

Начелници Зори Бојичић

Начелници Соњи Васиљевић

Позивамо Вас да дана 28.06.2016.године присуствујете обележавању Видовдана и парастосу погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима у ратовима од 1990.године.

Место одржавања парастоса је Спомен обележје код Фонда ПИО осигурања у 12 часова.

Биће нам част да Вашим присуством заједнички обележимо сећање на наше погинуле другове и умрле ратне војне инвалиде.

С поштовањем!

доставити:

-наслову

-архиви Убр

-архиви Убр-председник

Председник,

Брадић Љубомир

 

БРУКА ГРАДСКИХ ЧЕЛНИКА снс И ДЕЛА спс ГРАДА ВАЉЕВА КОЈИ СЕДЕ НА БОРАЧКИМ ГЛАСОВИМА-СТИДИТЕ СЕ!!!!!

 

 

радник убр

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир

 

 


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.