Добродошли

Дали су много, а траже мало, у својој војничкој части и слави, да им се име на правди Бога, никад и нигде не заборави!

Штампа
ПДФ
05
авг

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ И ПРОГОН СРБА 04.08.2016.ГОД.

Aутор текста Administrator.

ДАНА 04.08.2016 ГОДИНЕ ПРЕДСЕДНИК БРАДИЋ ЉУБОМИР ЈЕ НА ПОЗИВ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И МИНИСТАРСТВА ЗА РАД И БОРАЧКА ПИТАЊА ПРИСУСТВОВАО ДРЖАВНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ ПОСВЕЋЕНОЈ ОБЕЛЕЖАВАЊУ СЕЋАЊА НА СВЕ СТРАДАЛЕ И ПРОГНАНЕ СРБЕ!

МИНИСТАР ЗА РАД И БОРАЧКА ПИТАЊА Г-дин АЛЕКСАНДАР ВУЛИН И ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР Г-дин ДРАГАН ПОПОВИЋ НА ЗАВИДНОМ НИВОУ СУ ОРГАНИЗОВАЛИ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 5.АВГУСТА ДАНА СЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ И ПРОГОН СРБА КОЈИ СЕ ОБАВИО У БУСИЈАМА НА ПЛАТОУ ИСПРЕД ХРАМА СВЕТОГ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА.

ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ СРБИМА И СРБСКОЈ ДЕЦИ ОД УСТАШКЕ ХРВАТСКЕ РУКЕ ДРЖАО ЈЕ ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СА СВОЈИМ СВЕШТЕНИМ ВЕЛИКОДОСТОЈНИЦИМА.

ГОВОРИЛИ СУ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Г-дин МИЛОРАД ДОДИК И ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Г-дин АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ.

ОБА ГОВОРА СУ БИЛА ЗА ИСТОРИЈУ СРБСКОГ НАРОДА!

ОДРЖАНА ЈЕ И ПРИГОДНА ДРЖАВНА МАНИФЕСТАЦИЈА УЗ СВЕ ДРЖАВНЕ ПОЧАСТИ!


НА ИСТОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ ПРИСУСТВОВАЛИ СУ ИЗ ВАЉЕВА И КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА, ГРАДОНАЧЕЛНИК ГРАДА ВАЉЕВА Г-дин ДР. СЛОБОДАН ГВОЗДЕНОВИЋ,  НАЧЕЛНИК КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА Г-дин ГОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ  И ПРЕДСЕДНИК ИО СНС Г-дин ДАРКО ГЛИШИЋ.

НЕКА ЈЕ СЛАВА СВИМ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА, УБИЈЕНИМ ЦИВИЛИМА, А ПОСЕБНО УБИЈЕНОЈ СРБСКОЈ ДЕЦИ!

 

Објавио:

радник Убр

Томић Радмила

 

Председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
27
јул

ШТАМПАНИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРОГРАМ ЈАВОР

Aутор текста Administrator.

Штампани материјал за програм Јавор,одобрен од стране града Ваљева.

Позивамо све чланове да узму учешће у  програму Јавор и то: побољшање положаја бораца,ратних инвалида,цивилних инвалида рата,породица палих бораца и Неговање традиција ослободилачких ратова Србије преко канцеларије удружења бораца!

 

објавио:

Председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
27
јул

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ И ПРОГОН СРБА

Aутор текста Administrator.

Удружењу бораца рата од 1990.године града Ваљева, председнику Брадић Љубомиру

Организациони одбор за обележавање Дана сећања на страдање и прогон Срба позива вас на државну манифестацију посвећену Дану сећања на све страдале и прогнане Србе која ће се одржати 4.8.2016 године на Бусијама, општина Земун, град Беград.

Молимо да на место одржавања комеморације дођете најкасније до 18.30 часова,..................!

 

објавио:

Председник,

Брадић Љубомир


Штампа
ПДФ
21
јул

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОГРАМУ ЈАВОР

Aутор текста Administrator.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да је Град Ваљево поверио спровођење програма ,,ЈАВОР’’ Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева чији је главни циљ:

Брига о борцима, војним инвалидима и породицама палих бораца са овим програмом, а путем психо-социјалне рехабилитације, социјалне укључености и неговање традиција Ослободилачких ратова Србије преко канцеларије Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева, а која је по стручном мишљењу Поликлинике Диа Лаб највећа психо-социјална рехабилитација довела би до побољшања положаја ратних војних инвалида, бораца и породица палих бораца, а свим нашим члановима.

Позивамо све наше чланове да се јаве у Удружење бораца које организује у овом програму једнодневне рехабилитационе бесплатне екскурзије ван града Ваљева и бесплатне лекарске прегледе и за то је потребна само чланска карта Удружења бораца и Ваша добра воља.

Позивамо све чланове Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева да се јаве у Удружење бораца како би се укључили у програм ,,Јавор".

Позивамо и све оне борце који нису чланови да дођу у Удружење бораца да се учлане јер то је наше заједничко удружење бораца.

У Удружењу су Вам врата широм отворена и ту ћете се информисати о свим Вашим правима и ту ћете истаћи све Ваше проблеме које ћемо заједнички решавати и таквим приступом морамо побољшати положај бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца, а што је главни циљ програма ,,Јавор" због чега је Град Ваљево и одобрио исти програм који се финансира из буџета Града Ваљева. Ми смо ту, увек за Вас!

 

Објавили:

члан ИО,

Драган Јовановић

 

Председник,

Брадић Љубомир

Штампа
ПДФ
28
јун

СРАМОТА ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ У ВАЉЕВУ-СТИДИТЕ СЕ!

Aутор текста Administrator.

ДОПИС ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ И МИНИСТРУ ЗА БОРАЧКА ПИТАЊА БРОЈ 461

 

 

Република Србија

Влада Републике Србије

Председнику Владе

Александру Вучићу

Немањина број 11

Министарству за рад, запошљавање,

борачка и социјална питања

Министру Александру Вулину

Немањина број 22-26

Господине председниче Владе Александре Вучићу и господине министре за борачка питања Александре Вулину обавештавам Вас да руководство Града Ваљева није дошло на обележавање Видовдана и парастос погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима у ратовима од 1990.године, иако уредно позвани дописом број 457-прилог 1.

Позвали смо председника Скупштине Града Ваљева Милорада Илића-СПС, градоначелника др.Слободана Гвозденовића-СНС, заменика градоначелника мр.Драгана Јеремића-СПС који је једини оправдао свој изостанак уз извињење јер није могао да присуствује због болести и то дан пре одржавања парастоса, и начелнике како то пише у допису. Могао је да дође било који представник Града Ваљева али на жалост није!

Колико смо обавештени нису били ни преподне на гробљу на Петом пуку борцима НОР-а.

Сви они седе на борачким гласовима и то је створило велико незадовољство код породица палих бораца, породица умрлих ратних војних инвалида, ратних војних инвалида, бораца и грађана.

Присуствовали су Војска Србије и Епархија ваљевска-Свети оци-свештеници и ми им се захваљујемо!

Не присуствовати парастосу 63 погинула борца и 11 умрлих ратних војних инвалида равно је безобразлуку и непоштовању жртава који су своје животе дали бранећи српски народ, све народе и народности у Србији и отаџбину Србију. То је и непоштовање Вас, с обзиром да се на нивоу Републике Србије издвајају велика средства за обележавање значајних историјских датума, јунаштва и погибије свих српских бораца и 1912., 1918, 1941.-1945. и од 1990.-1999.године као и свих страдалих по логорима и масовно стрељаних и младих и старих.

У Удружењу бораца рата од 1990.године Града Ваљева стоји поносно слика јунака кога сте Ви председниче Владе господине Александре Вучићу помињали на митингу на граници са Републиком Српском, а то је Грчић Васо, стоји поносно слика пилота Миленка Павловића, Жељка Петровића ратног војног инвалида и стоје поносно слике осталих хероја који дадоше живот у ратовима од 1990.године и сви су за нас исти и сви су хероји и сви су дали само једно, а то је живот!

Ми не желимо и не смемо да се бавимо политиком али овакав скандал се није десио ни за време власти Демокрастке странке која није много обраћала пажњу на борачку популацију али је зато за право чудо увек испоштовала парастос погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима на Видовдан 28.јуна сваке године.

Град Ваљево је један од ретких градова који има урађено Спомен обележје, Спомен собу, Спомен плочу, Спомен књигу, 10 Спомен филмова итд. и ко дозвољава руководству Града Ваљева да се овако односи према погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима и да супротно делује принципима и одлукама Владе Републике Србије.

Ово данас је срамота за Србију, ово је било обавезно и овај догађај од стране Локалне самоуправе Града Ваљева мора се одмах данас јуче звати! Ако неко од њих мисли да ово данас то јест јуче нема никаквог значаја онда је морално и одговорно поставити себи питање због чега су наши јунаци дали животе кад их не поштује део једне локалне власти, а самим тим и таквим понашање не поштују ни Вас ни државу Србију и ту нема политике нити је ово политичко писање већ обавештење Вама као нашим легалним представницима да знате и да исправите и да се ово никад више не понови и да постане јуче!

С великим поштовањем желимо Вам пуно успеха у даљем раду, животу и делу за народ и борачку популацију!


доставити:

-наслову

-медијима

-архиви Убр

-архиви Убр-председник

Председник,

Брадић Љубомир

 

 

 

ДОПИС ГРАДУ ВАЉЕВУ БРОЈ 457

 

 

Република Србија

Град Ваљево

Председнику Скупштине Града Ваљева

Милораду Илићу

Градоначелнику Града Ваљева

др.Слободану Гвозденовићу

Заменику градоначелника Града Ваљева

мр.Драгану Јеремићу

Начелници Јелици Стојановић

Начелнику Александру Вујић-Суботић

Начелници Зори Бојичић

Начелници Соњи Васиљевић

Позивамо Вас да дана 28.06.2016.године присуствујете обележавању Видовдана и парастосу погинулим борцима и умрлим ратним војним инвалидима у ратовима од 1990.године.

Место одржавања парастоса је Спомен обележје код Фонда ПИО осигурања у 12 часова.

Биће нам част да Вашим присуством заједнички обележимо сећање на наше погинуле другове и умрле ратне војне инвалиде.

С поштовањем!

доставити:

-наслову

-архиви Убр

-архиви Убр-председник

Председник,

Брадић Љубомир

 

БРУКА ГРАДСКИХ ЧЕЛНИКА снс И ДЕЛА спс ГРАДА ВАЉЕВА КОЈИ СЕДЕ НА БОРАЧКИМ ГЛАСОВИМА-СТИДИТЕ СЕ!!!!!

 

 

радник убр

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир

 

 

Штампа
ПДФ
21
јун

ОБАВЕШТЕЊЕ

Aутор текста Administrator.

Позивамо све наше чланове да се укључе у програм Јавор а то је побољшање положаја бораца, ратних инвалида, породица палих бораца и цивилних инвалида рата путем социјалне укључености и Неговања Традиција ослободилачких ратова Србије,сваким радним даном од 07 часова до 15 часова.

 

радник убр,

Томић Радмила

 

председник,

Брадић Љубомир


PopUp MP3 Player (New Window)

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ

ДАЛИ СУ ОНО НАЈВРЕДНИЈЕ
ШТО ГОСПОД ЧОВЕКУ ДАРИВАТ' МОЖЕ,
И РЕД ЈЕ ДА СЕ СРБИ БАР ЈЕДНОМ
НА ЖРТВИ ОВИХ ЈУНАКА СЛОЖЕ

ЗАЋУТИ СРБИНЕ У ОВОЈ СОБИ
И СКИНИ КАПУ ПРЕД СВОЈИМ РОДОМ,
ОНИ СУ МЛАДЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ
ВОЂЕНИ ЧАШЋУ, СРПСТВОМ И СЛОБОДОМ!

ДАЛИ СУ МНОГО, А ТРАЖЕ МАЛО,
У СВОЈОЈ ВОЈНИЧКОЈ ЧАСТИ И СЛАВИ,
ДА ИМ СЕ ИМЕ НА ПРАВДИ БОГА
НИКАД И НИГДЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Љубомир Пјевчевић

Спомен соба на новој локацији

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Споменик

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

СПОМЕН - КЊИГА

Формат је ПДФ, а уколико немате програм који покреће ову врсту фајлова, можете га бесплатно преузети са ОВОГ ЛИНКА.

ПРОМОЦИЈА ЗАВРШЕНЕ СПОМЕН - КЊИГЕ

СПОМЕН ФИЛМ

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ГОРАНА СЕЛАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА АЛЕКСАНДРА ВЕСИЋА

СЕЋАЊЕ НА УМРЛОГ РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА - БОРЦА ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА МИЛАНА ДАМЊАНОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ДЕЈАНА МИТРОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ПРЕДРАГА РАКОВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА

СЕЋАЊЕ НА ПАЛОГ БОРЦА РАДОМИРА ГАВРИЛОВИЋА

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА!Facebook

youtube.com/ubr1990va

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.